Stemplet Englands prestasjon som den verste noensinne. Så lanserte han seg selv som ny landslagssjef

Alan Shearer mener England-fiaskoen mot Island er den pinligste i landslagets historie. Nå vil han selv inn og rydde opp.

KANDIDAT? Alan Shearer, til venstre, lanserer seg selv om kandidat for å ta over jobben som engelsk landslagssjef etter Roy Hodgson, som trakk seg etter det ydmykende tapet for Island mandag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

England — Island 1-2: - Det er den verste forestillingen jeg har sett av Englands landslag noensinne. Det var taktisk udugelig, sa BBC-ekspert Alan Shearer etter mandagens pinlige EM-exit mot lille Island.

Mannen med 63 landskamper og 30 mål for England var rystet over det han nettopp hadde sett.

— Vi ble utkjempet i 90 helt håpløse minutter.

Tapet førte til at Roy Hodgson tok konsekvensene og takket for seg som engelsk landslagssjef like etter kampslutt mandag.

— Jeg kontaktet FA (det engelske fotballforbundet) allerede for fem år siden og sa jeg ville ha jobben, sa Shearer.

Han er åpen på at han fortsatt er svært lysten på jobben

Les om det forsmedelige tapet:

Les også

- Det verste resultatet i engelsk fotballhistorie

— Absolutt. Jeg vil tilby dem min erfaring og min turneringserfaring, sa den tidligere storscoreren ifølge Daily Mail.

Han var mildt sagt oppgitt over Hodgsons disponeringer i 1-2-tapet for Island.

— Hvordan i alle dager kan han sette inn Jack Wilshere? Han har ikke spilt 90 minutter på over ett år, og han har spilt 141 minutter forrige sesong. Hvordan er det mulig at han blir sett på som frisk og god nok til å spille for England?

— Så har du bruken av Raheem Sterling, dødballene til Tottenham-spiss Harry Kane... Listen er uendelig. Fra start til slutt var det helt håpløst.

Null tiltro til fotballforbundet

En som tidligere har vært aktuell for jobben som Englands landslagssjef er Harry Redknapp. I sin faste spalte i avisen The Telegraph tar han etter det pinlige tapet et kraftig oppgjør med fotballforbundet.

«Hodgson måtte gå etter det som uten tvil er det verste resultatet i Englands historie. Det var den siste ydmykelsen i det som har vært en forferdelig turnering», skriver Redknapp.

Hodgson tok hatten og gikk umiddelbart:

Les også

Hodgson trekker seg som Englands landslagstrener

Han har ingen tillit til at det engelske fotballforbundet klarer finne den rette personen til å erstatte avgåtte Hogdson.

«Kan noen stole på at FA klarer finne den rette mannen? De ga jobben til Hodgson, og han har mislyktes fullstendig i de to siste tuneringene».

LITEN TILTRO TIL FA: Harry Redknapp refser det engelske fotballforbundet.

«Jeg ser Gary Neville blir nevnt som en av favorittene til å ta over jobben, men hvordan i all verden kan han bli vurdert etter det han gjorde i Valencia?», skriver Redknapp.

— Ingen åpenbare kandidater

I tillegg til Neville blir U21-landslagstrener Gareth Southgate nevnt som en mulig kandidat.

«Gareth Southgate har gjort en meget god jobb med U21-landslaget, men han er på ingen måte klar for å ta over England».

«Jeg har ingen anelse hvor vi går herfra. Brendan Rodgers har nettopp tatt over Celtic, så det er ikke en mulighet. Eddie Howe er for ung. Jeg er ikke en kandidat. Jeg har tidligere vært tydelig på at jeg ønsket jobben, men de kommer ikke til å vurdere meg nå».

Les også:

Les også

England latterliggjøres i pressen etter Island-tapet

«FA er seriøst nødt til å trekke en kanin opp av hatten, for det ser ikke ut til å være noen åpenbare kandidater der ute», skriver Redknapp.

Publisert: