Akinyemi etter hat tricket: – Det betydde alt for meg

Adeleke Akinyemi fikk sine første scoringer i Start-drakt siden serieavslutningen i 2018. Nå lover han flere mål.

Adeleke Akinyemi fikk med seg tre mål hjem til Kristiansand.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

GRIMSTAD: – Jeg trengte virkelig dette. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si. Det har gått så lang tid, sier en lykkelig Adeleke Akinyemi til Fædrelandsvennen etter hat tricket mot Express på Fevik.

I en kamp der Start var fullstendig overlegne fikk den 22-år gamle nigerianeren endelig scoringene han har ventet på etter comebacket fra skaden.

Akinyemi har ikke scoret et tellende mål siden serieavslutningen mot Haugesund i 2018. I serieåpningen mot Aalesund året etter kom benbruddet som igjen førte med seg store komplikasjoner før han var tilbake på sensommeren i fjor.

Men en tydelig hemmet Akinyemi fikk aldri noe ut av fjorårssesongen, verken i Start eller på utlån i HamKam. Først i år ser han periodevis ut til å være i nærheten av nivået fra før skaden, men målene har uteblitt - inntil lørdag.

– Det har gått lang tid. Jeg har ventet lenge, nesten i tre år, og derfor betydde den første scoringen så mye for meg, sier Akinyemi, som gikk ned på kne og pekte mot himmelen etter 1–0-scoringen.

Kontrakt ut 2021

– Det var til gud. Jeg har bedt om mål, og endelig fikk jeg det. Jeg var veldig glad, sier 22-åringen, som fort kunne scoret det dobbelte lørdag, om effektiviteten hadde vært god. Spissen brant noen eventyrlige sjanser.

Her feirer Adele Akinyemi sammen med Martin Ramsland etter 1–0-scoringen.

Sindre Tjelmeland beskriver kampen til kantspilleren på følgende måte:

– Det var godt å se han få scoringer, men kampen hans var varierende, og han burde scoret flere. Han burde bydd på flere problemer, slik han gjorde ved scoringene, oftere. Det er gledelig at han får seg tre mål, men han har en god del å gå på, sier Start-trener Sindre Tjelmeland, som de nærmeste månedene må vurdere om Starts nest dyreste investering noensinne skal fortsette i Start-drakt utover denne sesongen. Han har kontrakt ut 2021.

– Vi trenger mer tid med ham. Det er noe med ham, det er det absolutt. Så må vi bare bruke tid på å se hva som blir best for begge parter, sier Tjelmeland.

Trives i klubben

Akinyemi har på sin side et fokus om å jobbe hardt framover.

– Alt jeg vet er at jeg skal jobbe hardt og score flere mål, så alt er opp til klubben. Jeg blir gjerne hvis jeg får sjansen og leverer fremover. Hvis ikke må jeg finne noe annet. Jeg føler meg bra nå, og tror det kommer mere, sier nigerianeren, som sier han trives godt i byen, og med lagets nye trener.

– Han er krevende, men det er bra. Han krever alltid 100 prosent, sier Akinyemi, som ikke har fått prøve seg i sin foretrukne rolle som midtspiss så langt i sesongen.

– Det kan godt være vi vil teste ham som spiss, men akkurat nå er han først og fremst et alternativ som kantspiller, sier Start-trener Tjelmeland, som også jakter forsterkninger til Start-laget, blant annet en spiss.

Etter det Fædrelandsvennen vet kan det komme fire-fem forsterkninger når overgangsvinduet åpner i august. Ifølge hovedtrener Tjelmeland er det lite som tyder på at noe skjer de nærmeste dagene.

– Det tror jeg ikke, men man vet aldri, sier Start-treneren.

Publisert: