Ruud røk mot Rublev i semifinalen i Monte Carlo – skjelte ut seg selv underveis

(Andrej Rublev – Casper Ruud 6–3, 7–5) Heller ikke på det fjerde skulle det skje for Casper Ruud (22) når Andrej Rublev er motstander.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Etter å ha presset russeren – ranket som nummer åtte i verden – i store deler av andresettet av semifinalen i ATP 1000-turneringen (nivået under Grand Slam), måtte Ruud likevel strekke våpen. til slutt. Det var deres fjerde møte på tennisbanen, alle er endt med Rublev-seier, og faktisk har 22-åringen fra Snarøya bare maktet å vinne ett sett mot russeren i disse kampene.

Han kunne doblet den statistikken lørdag ettermiddag. I andre sett ledet nordmannen 4–2, men ga fra seg initiativet. Det gikk til 5–5 og til slutt vant Rublev likevel 7–5, blant etter å ha servet blankt inn siste game.

– Ekstremt, ekstremt, ekstremt, dårlig game. 4–2 og så blåser du det vekk med fire feil, sa Casper Ruud til seg selv under en pause i andre sett – og monologen ble snappet opp av kameraet og mikrofonen der han satt.

– Han fikk noen billige poeng fra meg. Det er frustrererende, selvfølgelig. Dere hører det nok bedre nå, uten publikum og jubel, forklarer Ruud til VG på pressekonferansen etterpå om det vesle utbruddet

Les også

Ruuds hemmelighet før Monte Carlo: Slo nesten Nadal

Samtidig beskriver han det som skjedde som «den verste følelsen i tennis».

– Du har fått en ledelse og mister den. Skulle gjerne gjort noe annerledes. Men det er vanskelig å angre for mye, sier Casper Ruud.

Fredag slo Rublev ut gruskongen og Monte Carlo-spesialist Rafael Nadal i kvartfinalen. Nå skal han opp mot greske Stefanos Tsitsipas i søndagens finale, mens Ruud reiser videre til Barcelona og ATP500-turneringen der. Det gjør han ikke helt tomhendt: Han tar med seg tre seirer mot spillere med topp 20-ranking og rundt 850.000 kroner i bonuspenger for semifinalen.

– Han er ikke fornøyd med denne kampen. Han slår 25 upressede feil, påpeker Ruuds analysesjef Øivind Sørvald i Eurosport-studio etterpå.

Les også

Nadal om Ruud: – På dette underlaget er han en av verdens beste

Riktignok fikk 27-rankede Casper Ruud en kanonstart på semifinalen. Han brøt Rublevs serve og gikk opp i ledelsen 2-1, men russeren brøt tilbake med en gang og derfra og ut hadde Rublev full kontroll. Ruud vant bare et game til og tapte settet 3-6.

Andresettet åpnet med videre Rublev-dominans og 2–0-ledelse, men så begynte Ruud i større grad å ta styringen og knipe poeng. Selvtilliten vokste, og nordmannen hadde plutselig kapret fire strake game og altså snudd til 4–2. Deriblant takket være to praktfulle serveess – og russeren med de tunge halskjedene slo racketen i hælen i irritasjon over eget spill.

Deretter ble det 5–5, så 6–5 til Rublev før han servet i land finaleplassen på nådeløst vis.

– Casper er en fantastisk spiller, særlig på grus. Han hadde høy intensitet, og jeg kjente at jeg måtte heve spillet mitt for å kjempe mot ham. Jeg måtte øke tempoet og spille hardere. Etter hvert traff jeg bra, og han begynte å bomme mer. Det ble avgjørende, oppsummerer Rublev i et intervju vist på Eurosport.

Publisert: