Leicester med for­midabel slutt­spurt: Liverpool-håp minker

(Leicester-Crystal Palace 2–1) Det så ut til at Crystal Palace skulle gi styrket Champions League-håp til Liverpool og West Ham foran de fem siste kampene. Men Leicesters Kelechi Iheanacho klinket til med en strålende scoring.

SCORET: Kelechi Iheanacho sørget for seier til Leicester mot Crystal Palace med scoring etter 80 minutter på hjemmebane mandag.
 • Camilla Vesteng, VG
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Etter bare 12 minutter satte gjestene en støkk i tabelltreeren da Wilfried Zaha satte ballen rolig forbi Kasper Schmeichel etter et fantastisk gjennomspill av Eberechi Eze.

Men Leicester er et topplag og jakter Manchester United om 2.-plassen. Og fem minutter etter sidebytte utlignet de blå. Timothy Castagne brukte venstrefoten til å sette ballen i krysset etter et strålende, kort fremspill langs gresset av Kelechi Iheanacho.

Les også

Utrolig overtidsdrama: Liverpool snublet fem minutter på overtid

FEIRET: Jamie Vardy var kjapt frempå og gratulerte Timothy Castagne med utligning.

Crystal Palace spilte seg til noen sjanser, selv om hjemmelaget eide ballen. Etter 56 minutter hadde gjestene en fenomenalt stor mulighet til å ta tilbake ledelsen. Luke Thomas opphevet offsiden, og Jaïro Riedewald kom forbi Leicester-forsvaret og var i enorm posisjon til å skyte selv, men valgte å spille Christian Benteke. Det endte i ingenting. Det var bortimot uvirkelig at Riedewald ikke avsluttet selv.

De siste 15 minuttene var hjemmelaget sterke. De presset på. Og det gikk egentlig som det måtte gå, etter 80 minutter tok de ledelsen.

Jonny Evans sendte ballen fra eget forsvar og over hele banen. Der var Kelechi Iheanacho på løp. Han tok elegant ned ballen, rundet forsvaret til Crystal Palace og satte ballen knallhardt i mål fra skrått hold fra åtte-ni meter.

Les også

Fra 6–2 til 0–0: Solskjær og Manchester United målløse av banen mot Leeds

Det er en skikkelig fight om en plass i Champions League. Og med mandagens trepoenger til Leicester, så rykket de fra Liverpool og West Ham – og en plass i den gjeveste turneringen begynner å virke sikker for de blå. Liverpool er åtte poeng bak med fem kamper igjen, mens West Ham er syv poeng bak. Det er 15 poeng igjen å spille om.

Chelsea er på den siste Champions League-plassen, de er fire poeng bak Leicester. Og det er Chelsea det handler om for West Ham og Liverpool nå, i kampen om 4.-plassen, siden det ser ut som om Leicester styrer greit mot å bli nummer tre.

Manchester United spilte 0–0 mot Leeds i denne runden. Leicester tok dermed innpå med to poeng, og er nå fem poeng bak Ole Gunnar Solskjærs menn på 2. plass.

Les også

Liverpool-eieren beklager til Klopp & co.

Leicester får en spenstig innspurt denne sesongen. De tre siste kampene er mot Manchester United borte, så er det Chelsea borte, før de avslutter mot Tottenham hjemme.

Publisert:
 1. Leicester City FC
 2. Crystal Palace FC
 3. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. HÅNDBALLBRAGDEN: NÆRBØ VANN EUROPACUPEN

 2. Se hvem som dukket opp på Musikkfest: – Jeg blir så utrolig stolt

 3. Erlend (16) omkom i MC-ulykke: – Det har nok aldri vært spilt sånne sanger i begravelser i kirken noen gang

 4. Slåssing før Vikings bortekamp - politiet måtte bryte opp

 5. Stor oversikt: Disse veiene stenges under Tour of Norway lørdag og søndag

 6. Direkte frå 15.00: Følg Nærbøs jakt på Europa-tittel og chat med vår reporter her