Roglic kjørte fra rivalen og rappet ledertrøyen i Vueltaen

Primoz Roglic knallet til i den siste stigningen og vant 10. etappe i Vuelta a España. Med det tok han over sammenlagtledelsen fra Richard Carapaz.

Primoz Roglic vant nok en etappe i Vuelta a España fredag.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det ble en stjernekamp opp mot målstreken i det nordlige Spania fredag. Carapaz prøvde å støte på tampen av den bratte bakken, men med 100 meter igjen ble Ineos-rytteren fra Ecuador forbikjørt av Roglic.

Slovenerens rykk holdt til seier. Det var tredje gang at Jumbo-Visma-syklisten jublet for etappetriumf i årets Vuelta. Carapaz endte på 14.-plass og ble slått med tre sekunder.

Arrangøren opplyste først at Carapaz ledet sammenlagt tre sekunder foran Roglic, men listene ble senere korrigert. Rivalene står nå oppført med nøyaktig samme tid (40.25.15), men Roglic er plassert i føringen.

31-åringen måtte tidligere i høst se Tour de France-triumfen ryke på nest siste etappe. I Spania håper Roglic å få en oppreisning for nedturen.

Fredagens etappe var 185 kilometer lang. Den gikk mellom Castro Urdiales og Suances. Roglic vant foran Felix Grossschartner (Østerrike) og Andrea Bagioli (Italia).

(©NTB)

Les også

  1. Roglic slo tilbake og vant i stupbratt avslutning

Publisert:
  1. Primoz Roglic
  2. Vuelta a España

Mest lest akkurat nå

  1. Nå kan du få «Regå» i hagen

  2. –1800–1900–2000. Solgt!

  3. Ja, det er lov med viltkjøring på Motorveien...

  4. Ble tobarnsmor med 18 års mellomrom: – Jeg er ikke lenger så skråsikker

  5. Trump vekker avsky etter minneord

  6. Jenta som ville gjøre Sandnes til en utrygg plass er nå dømt til forvaring