Roglic kjørte fra rivalen og rappet ledertrøyen i Vueltaen

Primoz Roglic knallet til i den siste stigningen og vant 10. etappe i Vuelta a España. Med det tok han over sammenlagtledelsen fra Richard Carapaz.

Primoz Roglic vant nok en etappe i Vuelta a España fredag. Foto: Alvaro Barrientos / AP/ NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:

Det ble en stjernekamp opp mot målstreken i det nordlige Spania fredag. Carapaz prøvde å støte på tampen av den bratte bakken, men med 100 meter igjen ble Ineos-rytteren fra Ecuador forbikjørt av Roglic.

Slovenerens rykk holdt til seier. Det var tredje gang at Jumbo-Visma-syklisten jublet for etappetriumf i årets Vuelta. Carapaz endte på 14.-plass og ble slått med tre sekunder.

Arrangøren opplyste først at Carapaz ledet sammenlagt tre sekunder foran Roglic, men listene ble senere korrigert. Rivalene står nå oppført med nøyaktig samme tid (40.25.15), men Roglic er plassert i føringen.

31-åringen måtte tidligere i høst se Tour de France-triumfen ryke på nest siste etappe. I Spania håper Roglic å få en oppreisning for nedturen.

Fredagens etappe var 185 kilometer lang. Den gikk mellom Castro Urdiales og Suances. Roglic vant foran Felix Grossschartner (Østerrike) og Andrea Bagioli (Italia).

(©NTB)

Les også

  1. Roglic slo tilbake og vant i stupbratt avslutning

Publisert:
  1. Primoz Roglic
  2. Vuelta a España

Mest lest akkurat nå

  1. 32 nye personer smittet på Nord-Jæren

  2. Berit Elise Pedersen var på ferie i Italia og lurte på hva hun skulle bruke livet til. Så reiste hun hjem, sa opp jobben og startet egen bedrift

  3. Stor oversikt: Her ble folk i Stavanger og Sandnes korona­smittet i april

  4. – Det er godt å vite at klubben er i trygge hender

  5. 101 smittetilfeller knyttes til russefeiringen

  6. Boblende start på ute­livet: – Helt fan­tastisk!