Marerittuke for Sørloths lag: Gikk på ny smell

Alexander Sørloth (24) fikk sjansen fra start mot Borussia Mönchengladbach, men det var en utleid spiss som senket Leipzig.

Det ble bare nesten for Alexander Sørloth og RB Leipzig mot Borussia Mönchengladbach.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig 1–0

Leipzig-trener Julian Nagelsmann hadde litt å rette på etter Champions League-runden i midtuken. Onsdag tapte hans disipler 0–5 mot Manchester United. Én av endringene 33-åringen gjorde på laget etter ydmykelsen, var å gi Alexander Sørloth sjansen fra start.

Sørloth var frisk i den første omgangen, men etter pause slo Borussia Mönchengladbach tilbake. Til slutt ble Sørloth og Co senket av Hannes Wolf, som er på lån fra nettopp Leipzig.

Les også

Dortmund-profil tok ansvar i Haalands skadefravær

Fine kombinasjoner

Sørloth var involvert da bortelaget skapte kampens første sjanse.

Etter ni minutter fikk Leipzigs norske angrepsspiller ballen fra Yussuf Poulsen ute til høyre. 24-åringen stormet inn i feltet, før han med utsiden av venstrefoten fant dansken igjen på kanten av 16-meteren. Poulsen skjøt med utsiden, men Yann Sommer fikk slått til corner.

Den påfølgende corneren fra Angeliño endte på hodet til Sørloth. Dessverre for gjestene gikk headingen hans rett i favnen til Sommer.

Bortelaget, som var serieledere før runden, var det beste laget før pause.

Halvveis ut i omgangen var Sørloth og Poulsen igjen involvert. Nordmannen slo inn fra høyre, men innlegget var litt for hardt. Dansken nådde derfor akkurat ikke frem i tide.

Les også

Liverpool tangerte legendarisk rekord

Senket av sin egen spiller

Hjemmelaget kom til kampen med tre seire på fem ligakamper, men hadde lite å by på før pause. Etter hvilen viste de helt andre takter.

Andre omgang var bare tre minutter gammel da gjestene fikk en stor sjanse på en kontring. Jonas Hofmann satte fart fremover, men pasningen til Alassane Pléa var svak. Dermed ble franskmannens avslutning for løs.

Det er av sine egne man skal ha det, heter det, og det gikk troll i ord da Hannes Wolf sendte hjemmelaget i ledelsen etter en times spill.

Flott angrepsspill endte med at Pléa slo inn i feltet. Der la Jonas Herrmann ballen elegant igjen til Wolf, som plasserte den i det lengste hjørnet. 21-åringen fra Østerrike er på lån hos Mönchengladbach fra nettopp RB Leipzig.

Les også

Haaland hyller sitt store idol: – Det er vilt. Den mannen er ikke normal

Hannes Wolf (til høyre) gratuleres av lagkameratene etter å ha scoret mot Leipzig.

Treff i metallet

Marcel Sabitzer kunne utlignet nærmest umiddelbart, men østerrikeren var ikke like presis som landsmannen i motsatt ende av banen. Skuddet fra 15 meter strøk utsiden av stolpen.

Halvveis ut i omgangen var Pléa nær ved å bli tomålsscorer. Stefan Lainer stormet nedover høyresiden. Backen sentret ballen inn i mål, hvor Pléa klemte til på direkten. Skuddet fra 27-åringen dundret i krysstangen bak Peter Gulacsi.

Sørloth forsøkte å ta saken i egne hender kvarteret før slutt, men Matthias Ginter blokkerte avslutningen fra trønderen til corner.

Dermed ligger Leipzig på 3.-plass i Bundesliga.

Publisert: