Haaland-fenomenet blender tyskerne: «Det er ingen urtemedisin mot ham»

Erling Braut Haaland-fascinasjonen vil ingen enda ta. Lørdag økte den nok et knepp etter jærbuens fire Bundesliga-mål på 32 minutter.

Erling Haaland (i midten) feirer et av sine fire mål for Borussia Dortmund i lørdagens 5-2-seier over Hertha Berlin.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Den nybakte «Golden Boy»-vinneren var nådeløs da det løsnet mot Hertha Berlin. Borussia Dortmund lå under 0-1 til pause, men dro hjem med 5-2-seier. Et vilt Haaland-show lå bak forvandlingen.

Nordmannen knallet til med fire scoringer mellom det 47. og 79. minutt. Dermed har 20-åringen 15 mål på 12 klubbkamper i høst.

Haaland-feberen herjer i Tyskland, og etter lørdagens oppvisning konstaterte Kicker følgende på oppslagsplass: «Det er ingen urtemedisin mot Haaland». Det tyske sportsmagasinet la til at han regelrett «demonterte Hertha».

Kaller det galskap

Ruhr Nachrichten beskrev det hele som «Haaland-galskap i Berlin». Det var ingen underdrivelse av Dortmund-avisen å slå fast at han hadde en «magisk kveld på Olympiastadion».

Bild gjorde et poeng av at Dortmunds purunge supertalent Youssoufa Moukoko var spilleren alle snakket om før avspark. Han var i en Bundesliga-tropp for første gang dagen etter han fylte 16 år.

Men som avisen påpeker: «Etter kampen snakker alle (igjen) om Erling Haaland».

Rekord

Videre viser Bild til rogalendingens heftige målstatistikk. Han har nå scoret 23 ganger på sine 22 første Bundesliga-kamper. Med det slo han rekorden til Uwe Seeler (20 mål på 22 oppgjør).

Også i Spania blir Haaland dekket tett. Marca innledet sitt kampreferat med at «Erling Braut Haaland-fenomenet er brutalt».

Det ligger an til en skikkelig kamp om å bli toppscorer i Bundesliga. Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski leder an med sine 11 nettkjenninger mot Haalands 10.

Publisert:
  1. Erling Braut Haaland
  2. Tysk fotball
  3. Borussia Dortmund

Mest lest akkurat nå

  1. Gutt (12) påkjørt i gang­felt ved Gand kirke

  2. Viking-juvelen scoret hat trick mot Klepp i rå­sterk snu­operasjon

  3. Politiet om gjenåpningsnatten: – Lenge siden vi har hatt det så travelt

  4. Skuespiller Kjersti Holmen er død

  5. – Når jeg kommer inn i et rom tenker jeg ofte at jeg tar mye plass med mine 191 centimeter

  6. Markus Hoelgaard fra Ålgård var med i finalen, men det ble for langt opp til medalje