Brage (21) klar for Kongsvinger: - De har veldig trua på meg

Brage Berg Pedersen (21) har signert en treårskontrakt med Kongsvinger.

Brage Berg Pedersen, her i TIL-utstyr, er klar for Kongsvinger.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Brage Berg Pedersen var i fjor på lån hos Alta IF og siden Øygarden.

Nå er det klart at Kongsvinger blir neste stoppested for Tromsø-spissen.

– Vi har fått en del konkrete tilbud, og vurderer dette som det beste. Kongsvinger drives som en eliteserieklubb med frokost og formiddagstreninger, lunsj. De har god oppfølging rundt laget, så dette trigget jo Brage, sier spillerens agent, Dan-Mikal Ihlen Hansen til iTromsø.

Vraket mange

Ifølge Ihlen-Hansen var det ikke mangel på tilbud for 21-åringen, som ikke fikk ny kontrakt med TIL etter fjorårets sesong.

– Vi vraket klubber både fra OBOS-ligaen og toppen av Post Nord-ligaen også. Kongsvinger med Espen Nystuen i spissen, har kartlagt Brage over lengre tid. De har god kjennskap til han, og har en plan for å få det beste ut av han, noe vi har verdsatt og mye av grunnen til at vi velger de, sier agenten.

Kongsvinger rykket ned fra 1. til 2.-divisjon i 2020, men har solgt en del spillere til utlandet. Og spillerutviklingen i klubben har også vært en viktig faktor for avgjørelsen.

– Kongsvinger, selv om de ikke nå er i OBOS, er den klubben som har solgt flere spillere ut fra den divisjonen, både til Italia og Tyrkia. De flytter også spillere til de største lagene i Norge. Så det er absolutt en fin klubb med gode tradisjoner. Det er ikke mange år siden de var i cupfinalen, så vi er veldig fornøyd med å ha blitt enig med Kongsvinger, sier Ihlen-Hansen.

Langtidskontrakt

21-åringen fra Tromsø var på besøk i Kongsvinger i slutten av uken og flytter ned allerede mandag. Tirsdag har han første økt med laget han har signert en kontrakt med ut 2023.

– Det har vært interesse både fra 1.-divisjon og toppen av 2.-divisjon, og så valgte jeg Kongsvinger til slutt. Det er en fin, stor klubb med et såpass profesjonelt opplegg, appart rundt og historie. Det er en klubb som har som mål å komme tilbake til OBOS rimelig fort, så jeg er veldig fornøyd med valget, sier Brage Berg Pedersen til iTromsø.

Han ble overbevist om å fortsette karrieren i Kongsvinger etter besøket tidligere i uken.

– Jeg fikk et veldig godt inntrykk da jeg var der nede. Det var helheten som gjorde at jeg bestemte meg for Kongsvinger. Jeg føler de har veldig trua på meg og en plan for meg, så dette blir bra, sier Tromsø-spissen.

Publisert: