Marerittbeskjed for Liverpool – van Dijk må opereres

Liverpool bekrefter at Virgil van Dijk må opereres for en kneskade.

Virgil van Dijk må belage seg på en lengre periode på sidelinjen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det skriver klubben på sine hjemmesider.

Det er snakk om en båndskade i kneet. Flere detaljer gir ikke klubben ut. De regjerende seriemesterne vet ikke når den nederlandske stopperkjempen kan være tilbake i aksjon.

Det er svært dårlig nytt for Liverpool av to grunner:

  • Van Dijk spilte samtlige Premier League- og Champions League-kamper for Liverpool forrige sesong. Han blir et stort tap.
  • Det betyr også at de andre alternativene Liverpool har på stopperplass, i svært liten grad har spilt sammen.

«Etter operasjonen vil van Dijk starte et opptreningsprogram med klubbens medisinske støtteapparat, slik at han kan være tilbake i full fysisk form så raskt som mulig», heter det i en uttalelse.

Ifølge den vanligvis velinformerte James Pearce, som er journalist i The Athletic, er det snakk om en skade i det fremre korsbåndet.

– Skal gjøre alt jeg kan

Søndag kveld uttalte van Dijk seg på Twitter. Han forteller at han er fullt fokusert på å komme tilbake på banen så fort som mulig.

– I fotball, som i livet ellers, tror jeg på at alt skjer av en grunn. Det er viktig å holde hodet kaldt selv om man er høyt eller lavt. Med støtte fra min kone, mine barn, familie og alle i Liverpool, er jeg klar for utfordringene som kommer, slår nederlenderen fast.

Skrekktakling

Det var tidlig under lørdagens byderby mot Everton at Van Dijk pådro seg skaden. Everton-keeper Jordan Pickford stormet ut og suste inn i 29-åringens kne. En offside i forkant gjorde imidlertid at VAR aldri vurderte om Liverpool skulle hatt straffe og Pickford skulle vært utvist, skrev ESPN-journalist Dale Johnson lørdag.

Van Dijk kom til Liverpool fra Southampton i januar 2018.

Liverpool har også førstekeeper Alisson på skadelisten.

Publisert: