Kl. 18.15 på en av årets lyseste dager var det helt natta for Ranheim

To baklengsmål på kampens to første minutt. Og derfra ble det bare verre for Ranheim.

Nickals Frenderup, Christian Eggen Rismark og Marcus Mehnert fortviler etter ett av fire baklengsmål mot Sogndal.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det kunne virke som Ranheim hadde glemt å møte opp til kampstart mot Sogndal.

For Ranheim fikk den kjipest mulige starten på kampen. Og var aldri i nærheten av å ta poeng hjemme mot Sogndal.

– Det er ekstremt skuffende at vi taper 0-4 på hjemmebane. Kampen ble ødelagt for oss allerede etter det første kvarteret. Vi er selvsagt skuffet og misfornøyd med det. Også er vi ikke fornøyde med at vi sliter med angrepsspillet, og sliter med å skape muligheter når vi først trenger mål, sier trener Svein Maalen.

To kjappe baklengs

Gjestene fra Sogndal scoret allerede før det var spilt et minutt. Hjemmelaget maktet ikke å rydde unna et langt innkast, og Sogndal fikk avslutte tre ganger. På tredje forsøk satt den i nota, ved Kristoffer Nessø.

Så rakk Ranheim så vidt å ta avspark før de fikk et nytt baklengsmål i sekken. Sogndals Kristoffer Hoven tok med seg ballen inn i sekstenmeteren til Ranheim og fyrte et ikke altfor godt og hardt kudd. Men ballen hoppet over den venstre hansken til Niklas Frenderup, som absolutt burde reddet. Sogndal med ledelse 2–0 etter knappe tre minutter.

Da ble det stillere en stille på publikumstomme Extra arena.

Klubblederen forlot tribunen

Og da det ikke kunne bli stort verre, så ble det nettopp det. Etter kvarteret spilt sto det 0–3 på tavla. Igjen maktet ikke Ranheim å rydde unna på defensiv dødball. Sogndal vant den første duellen, og keeper Frenderup lå sprellende på kunstgresset da Kristoffer Hoven scoret sitt andre mål.

Selv om klokka knapt var 18.15, var det helt natta i fjæra.

– Du kan kalle det en bekymring at vi starter kampene så dårlig. Det har skjedd flere ganger i denne sesongen. Vi har to stygge tap i år, og de kommer begge etter at vi starter forferdelig dårlig. Så det må vi gjøre noe med. Det er en utfordring vi har, helt klart, sier trener Svein Maalen.

– Totalt rævva. Vi kunne ikke fått en verre start. Det ødelegger kampen totalt for oss. Det er det kjipeste kvarteret jeg noensinne har opplevd på fotballbanen, sier Erik Tønne.

– Spekulativt meldt

På det tidspunktet forlot daglig leder Frank Lidahl og administrerende sportslig leder Ivar Sandvik tribunen.

– Det blir spekulativt. Jeg holdt på å fryse ihjel. Jeg satt der i hettejakke, og så resten av omgangen fra kontoret mitt. Hvis du med dette insinuerer at vi kjørte et impulsivt krisemøte på tampen av 1. omgang, så var den eneste krisa å prøve å finne varme nok klær, flirer Lidahl.

Ti minutter før pause headet Sogndal i stanga, og gjestene hevdet tungt at Frenderup fomlet ballen over streken i etterkant. Men tross sogndølenes rop, vinket dommer Valen spillet videre.

Kvande av til pause

Maalen valgte å la stopperveteran Daniel Kvande og høyreback Alseth bli igjen i garderoben i pausen, og erstattet med Sondre Klingen Långås og Jarl Magnus Ernstsen Knutsen. Etter om lag timen ble Marcus Mehnert erstattet av Michael Karlsen.

Ruben Alte sto for Ranheims første rene avslutning på mål etter 64 minutter, men headingen på innlegget fra Erik Tønne gikk rett på keeper.

Og kanskje så det litt bedre ut for Ranheim.

Men det var bare en illusjon. Etter 67 minutter kom Daniel Fritz Eid en mot en på Christian Eggen Rismark innenfor sekstenmeteren. En rapp overstegsfinte senere, ledet Sogndal 4–0.

Med kvarteret igjen kom Filip Brattbakk og Adria Mateo Lopez inn for Jakob Tromsdal og Sivert Solli.

Byttene hjalp ikke veldig. Ranheim fikk ikke trøstemålet, og Sogndal var nærmere 5–0.

Publisert: