RBKs nye danske ble kjent med klubben gjennom Adressa-serie

Sarah Dyrehauge ble lokket til Trondheim av muligheten for spill i Champions League – og serien «Banebryterne».

– Jeg ble litt målløs av muligheten for å komme hit. Det har alltid vært min drøm å komme til utlandet og bli heltidsproff. RBK en kjempeklubb, og dette en stor sjanse for meg, sier Sarah Dyrehauge.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg hadde hørt om herrelaget. Og så hadde jeg sett dokumentaren «Banebryterne». Den dokumentaren var riktig god, og jeg følte at jeg ble godt kjent med klubben gjennom den serien.

Slik svarer Rosenborgs nye danske spiller på hvor godt hun kjente klubben før hun signerte for laget på Koteng arena.

24-åringen var en del av VM-troppen til Danmark i 2017, og var vært fast inventar på aldersbestemte landslag i årene før.

Scoutet på ungdomslandslag

Det var indirekte allerede da hun havnet på radaren i Trondheim. Tarjei Smågesjø, som fungerte som sportslig leder for Rosenborg kvinner inntil nylig, merket seg det danske stortalentet tidlig.

– Det var Tarjei som kjente til Sarah gjennom ungdomslandslag, ja. Og etter at jeg hadde sett henne i noen kamper, og snakket med henne, bestemte vi oss for å gå for det, sier Steinar Lein.

Dyrehauge er fortsatt i karantene, og har ennå ikke truffet sine nye lagvenninner. Dansken trener alene på Koteng arena til og med lørdag.

Dyrehauge signerte kontrakten med varighet til desember 2022 for en måned siden. Først lørdag var hun på plass i Trondheim. Fortsatt er hun i karantene – og møter Adresseavisen på behørig avstand.

– Jeg er glad for å endelig være her, det har tatt litt tid. Jeg føler jeg har fått en god velkomst, selv om jeg ikke har møtt noen av de andre. Jeg er jo fortsatt i karantene og må holde avstand, sier hun.

Drøm i oppfyllelse

Dersom testen lørdag er negativ, er 24-åringen klar for sitt første møte med nye lagvenninner søndag.

– Jeg ble litt målløs av muligheten for å komme hit. Det har alltid vært min drøm å komme til utlandet og bli heltidsproff. RBK en kjempeklubb, og dette en stor sjanse for meg. Jeg synes Koteng arena er «fedt». Jeg liker at alt er samlet på et sted, og det mangler ingenting, sier hun – og legger ikke skjul på at det mulige Europa-eventyret som kommer til høsten påvirket klubbvalget.

– Mesterligaen blir en stor opplevelse. Er vi heldige med trekningen, kan vi nå langt. Det hadde vært stort. Drømmescenarioet er at jeg kommer inn og spiller masse. At jeg hjelper laget til å vinne kamper og scorer noen mål. Men det er uansett laget først, det er det viktigste. Man spiller også bedre selv når det går bra for laget, sier hun.

Dyrehauge spilte tidligere for den danske toppklubben Fortuna Hjørring, men etter en akilles-skade for tre år siden har hun bygget seg opp igjen i den mindre klubben FC Thy-Thisted. Laget er danske cupmestere de to siste årene.

– Bør i utgangspunktet spille

Dyrehauge beskriver seg selv som en sentral midtbanespiller som kan ligge og dirigere spillet. En som vil ha mye ball, og som kan levere mål og målgivende pasninger.

Trener Steinar Lein er klar på at den danske nyervervelsen er viktig å jakten på seriegull og suksess i Europa.

– Hun kan både spille i tier-rollen og som en av de to sittende på midten. Hun har også spilt litt kant på landslaget. Vi håper at hun kan gjøre oss sterkere, at vi har flere spillere å ta av. I fjor kan det være at bredden ikke var stor nok, og vi mistet seriemesterskapet fordi vi var litt for tynt besatt.

– Kan RBK kvinner hente utenlandske spillere for å ha de på benken?

– Når du henter spillere, så er det slik at de i utgangspunktet bør spille. Men jeg tror at vi med det kampprogrammet vi kommer til å få er nødt til å ha mer bredde i troppen. Dersom vi skifter på laget, må det være like gode spillere som kommer inn. Det er tøft å spille tre kamper i uka, som vi kan komme til å gjøre utover høsten dersom vi gjør det bra i mesterligaen. Vi ruster oss for det også, sier Lein.

Publisert:
  1. Steinar Lein
  2. Rosenborg Kvinner

Mest lest akkurat nå

  1. Hommersåk samles i sorg – igjen

  2. Før visste bare lokal­kjente om stølen. Så kom en «tur­fluenser»

  3. Marte (19) og Tor Martin (19) omkom i MC-ulykken i Gjesdal: – Dette er ufattelig og grusomt

  4. Det trengs et forbud mot bruk av robot­klippere om natten og strenge reguler­inger for bruk om dagen

  5. Svært tunge år for rederiet Møkster, men over i pluss i år

  6. Minst 123 avlyste flygninger mandag