AaFK-spilleren har vært benkesliter i hele år, men nå kan han få sjansen

Lars Arne Nilsen utelukker ikke at David Olafsson (26) kan få sjansen mot serieleder Fredrikstad.

David Olafsson har ikke fått den inngangen han ønsket på sesongen. Etter fire kamper står han uten et eneste sekund spilletid i 1. divisjon, men på lørdag kan han få sin sjanse til å overbevise Lars Arne Nilsen.
Publisert: Publisert:

David Olafsson spilte hele 24 kamper fra start i eliteserien i fjor, men i år har han vært ubenyttet reserve på benken i samtlige av de fire første kampene. Det har med andre ord ikke vært den seriestarten islendingen hadde sett for seg.

– Jeg føler meg i form og er klar, så det er klart det er tøft å ikke få spille. Men jeg venter på å få en sjanse og forhåpentligvis kommer den muligheten snart, sier Olafsson til Sunnmørsposten.

Men han fikk starte onsdagens treningskamp mot Brattvåg, der Simen Rafn ble flytta over på høyresiden i forsvaret.

– Jeg har hatt en liten skade i foten som jeg også har jobbet med å bli helt frisk fra, men nå er jeg 100 prosent klar og har ingen problemer, sier venstrebacken, som har kontrakt ut sesongen.

Les også

Slik forklarer Nilsen den varierende seriestarten: – Vi ser litt stresset ut

Les også

AaFK tok en solid seier over Brattvåg

Usikker framtid

– Jeg fokuserer på det som skjer her og nå, så får vi se hva som skjer rundt fremtiden min. Jeg holder dialogen med agenten min om det som skal skje etter sesongen.

– David har vært veldig uheldig med at han ble skadet helt inn mot seriestart. Han hadde nok heller ikke en kjempegod følelse etter det som skjedde i fjor heller. Det er klart han mistet litt sjøltillit etter det, men nå begynner jeg å lure på om han kan være klar for å spille, sier Lars Arne Nilsen.

Simen Rafn har starta alle kampene som venstreback, mens Jørgen Hatlehol og Nenass har byttet på høyrebacken.

Les også

Fällman spilte sin første kamp på et halvt år: – Halvdårlig timing

Les også

Bizoza fikk gjennomgå av lagkameratene i Russland: – Fikk beskjed om å ta meg sammen

Starter mot Fredrikstad?

– Rafn har vært knallgod, men han er fremdeles høyrefota. I en ideell verden har vi en venstrebeint venstreback og en høyreback som bruker høyrebeinet, slik at vi får mest mulig ut av innleggene, sier AaFK-treneren.

AaFK skal spilles tre kamper på ti dager framover med Fredrikstad (h), Sogndal (b) og Stjørdals-Blink (h), så Nilsen er sikker på at det kommer til å bli rotering også på backplassen.

– Det er først nå David har meldt seg på, men det har litt med inngangen til sesongen. Det kommer mange kamper framover, og han kommer til å få starte kamper. Vi har egentlig fire gode backalternativer, men det handler om å velge hvem som er de riktige å velge til hver kamp som kommer. Det er forskjellige type motstandere vi møter, sier Nilsen.

Les også

  1. Forbundsstyret støtter AaFK Fortunas forslag om ny 2. divisjon

  2. AaFK skal på spissjakt etter Agdesteins langtidsskade

Publisert:
  1. Aalesunds FK
  2. 1. divisjon menn

Mest lest akkurat nå

  1. Hvem er den mystiske Jan, og hva dukker opp på Kvitsøy nå?

  2. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

  3. Deilig varme og dyre syklister

  4. Savnet mann er funnet i god behold

  5. Bråstoppet å pakke hockeybagen da han ble millionær

  6. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader