Start-trener Hardarson sparket - «Myggen» inn i trenerteam

Joey Hardarson og hans assistent Mattias Andersson er ferdig i Start. Fredagens kamp mot Ull/Kisa ledes av et trenerteam på fem personer, deriblant legenden Erik «Myggen» Mykland.

FERDIG: Joey Hardarson er ferdig som Start-trener.
 • Yngve Gjerde, VG
Publisert: Publisert:

Sparkingen av Hardarson og Andersson ble først meldt av både Fædrelandsvennen og TV 2, før Start senere mandag ettermiddag bekreftet det.

– Styret i IK Start har valgt å avslutte samarbeidet med hovedtrener Joey Hardarson og assistenttrener Mattias Andersson. Klubben ønsker å takke dem begge for innsatsen de har lagt ned i arbeidet rundt å bygge opp IK Start som klubb, og ønsker lykke til videre i tiden som kommer, skriver klubben i en pressemelding.

Fredagens kamp mot Ull/Kisa ledes av utviklingsleder Alexander Persson Øren, spillerutviklerne Adolfo Rodriguez og Erik «Myggen» Mykland, samt Andreas Jensen og Frode Birkeland.

FOTBALLEGENDE: Erik «Myggen» Mykland.

Joey Hardarson og Mattias Anderson har vært henholdsvis hovedtrener og assistent siden mai 2019, men etter bare fem serierunder i årets OBOS-liga-sesong er det duket for trenerskifte i Kristiansand.

Hardarson spilte selv for Start i sin karriere som aktiv spillere. Han var i klubben fra 2004 til 2008, og har også vært i klubben som assistenttrener før han tok over som hovedtrener for snaue to år siden.

Les også

Mats (19) skal ha blitt hetset under fotballkamp: – Ble kalt «jøde» og fikk «Auschwitz» ropt etter meg

44-åringen fikk også to kamper for det islandske landslaget i spillerkarrieren.

Start rykket ned fra Eliteserien forrige sesong, og er i skrivende stund på 7. plass i OBOS-ligaen. Sørlendingene har startet sesongen med to seirer, én uavgjort og to tap. Lørdag tapte de 0–2 for Åsane.

Publisert:
 1. Fotball
 2. Norsk fotball
 3. OBOS-ligaen
 4. IK Start

Mest lest akkurat nå

 1. Inviterer til gjen­åpnings­feiring i Stavanger lørdag kveld

 2. I verste fall står hele Nye SUS ferdig på Ulland­haug først i 2040

 3. Nå er huset og fasaden total­endret: – Folk kjører sakte forbi for å se

 4. Da Haaland kom, så verdens­mesteren hans store svakhet

 5. – JESSSSS! Endelig slutt på å være politi

 6. Bøttet inn mål i storseier