Her kunne City-stjernen avgjort gigantoppgjøret

Riyad Mahrez misbrukte et sent straffespark for Manchester City i den målløse storkampen mot Liverpool på Anfield søndag.

Riyad Mahrez klarte ikke å sikre seier for Manchester City fra 11-meteren.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det var det nærmeste man kunne komme en seriefinale så tidlig i sesongen, men å unngå tap var særdeles viktig for begge lagene. Før oppgjøret sto både City og Liverpool med 19 poeng. Etter gigantduellen plusset begge på med hvert sitt poeng.

Fem minutter før slutt så det ut som City for første gang på 15 år skulle vinne borte mot Liverpool, men Mahrez skjøt straffesparket himmelhøyt over.

– Det er sånn som kan skje, sa City-manager Pep Guardiola til Sky Sports etter kampen.

Men ifølge lagkamerat John Stones var Mahrez knust etter straffebommen.

– Han føler han har sviktet laget, men han ga alt for oss i dag. Han var veldig god. Hadde han scoret, ville det gjort dagen hans perfekt, sa Stones

Det ble aldri noen skikkelig god fotballkamp på Anfield, men et spennende og nervøst toppoppgjør var det utvilsomt.

Liverpool ble båret fram av et som vanlig entusiastisk Anfield-publikum, og vertene tok initiativet fra start. City brukte nesten 20 minutter på å komme seg inn i kampen. Resten av omgangen var jevnspilt og de store sjansene uteble.

Ifølge statistikerne i Opta hadde ingen kamper i Premier League denne sesongen inneholdt færre skudd enn denne. Kun tre skudd ble notert de første 45 minuttene.

Les også

Derfor er City litt bedre enn Liverpool

Blåkopi

Starten på annen omgang var en blåkopi av innledningen på den første. Liverpool tok kommandoen og presset City dypt i banen. Og det tok City 15 minutter å finne rytmen.

Selv om det hele endte målløst hadde lagene flere sjanser til å avgjøre. Etter 60 minutter sendte Mahrez av gårde et skudd som strøk stolpen. Samme mann var frampå igjen kort tid senere, men denne gangen gikk ballen rett i klypene på Alisson i Liverpool-målet.

Deretter fikk Salah en mulighet han ofte satte i mål forrige sesong. Egypteren dro seg inn mot femmeteren før han forsøkte å skru ballen inn i det lengste hjørnet. City-keeper Ederson fanget ballen enkelt.

Begge lag spilte seg til flere sjanser, men ballen fant aldri veien inn i mål. Dermed delte de to topplagene poengene broderlig, noe begge lagenes managere så ut til å være fornøyd med.

Les også

Liverpool-stjerne utfordrer Magnus Carlsen:–Jeg overrasker kanskje

Målforskjell skiller lagene i toppen

– Vi kontrollerte kampen, og vi kjempet og forsvarte oss godt. Vi hadde muligheten til å avgjøre på slutten, men klarte det ikke. Det er greit, for dette er et godt resultat, sa Guardiola.

– Det var en veldig intens kamp mellom to godt organiserte lag som holdt seg til sin kampplan, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports.

– Vi startet veldig, veldig godt, og ga dem problemer. Vi klarte ikke score, men vi var inne i kampen i 90 minutter. Spillerne ga alt, jeg er fornøyd med det, sa han videre.

0-0 betyr at Manchester City troner øverst på tabellen med samme poengsum (20) som Chelsea og Liverpool. Bak følger Arsenal (18), Tottenham (18) og Bournemouth (16) hakk i hæl.

Uavgjortresultat betyr også at Liverpool har spilt 10 kamper på rad på hjemmebane uten å slippe inn mål.

Neste runde skal Liverpool ta turen til Huddersfield, mens Manchester City er verter når Burnley kommer på besøk.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City20143353203345
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk