Barrantes takker for seg

Michael Barrantes spiller sin siste kamp for AaFK i dagens hjemmemøte med Stabæk.

SISTE KAMP I DAG: Michael Barrantes forlater AaFK til fordel for Kina.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Tidligere i uken ble det klart at AaFKs midtbanestjerne Michael Barrantes er solgt til kinesiske Shanghai Shenxin. Dagens hjemmemøte med Stabæk er derfor costaricanerens aller siste opptreden i AaFK-drakta.

Barrantes er ikke uventet i AaFKs startellever, og både klubb og supportere håper at midtbaneeleganten kan hente frem storspillet i sin avskjed. For det er noe de oransje trenger i møtet med årets store overraskelse i den norske toppserien, Stabæk.

Les også

Barrantes gråt seg gjennom avskjeldsmeldingene

Stabæk imponerer

Før dagens møte ligger Stabæk på 2. plass på tabellen, bare tre poeng bak serieleder Rosenborg. Ikke mindre enn imponerende av et lag som av mange eksperter var tippet å kjempe i bunnen. Verdt å merke seg er at årets poengfangst etter 12 spilte kamper er to flere enn de hadde etter like mange kamper i gullsesongen 2008. AaFK ligger på 10. plass med sine 15 poeng. Det betyr at laget har seks poeng mer enn på samme tid i fjor.

Les også

Aalesund-treneren inspireres av motstanderen

Grytebust tilbake

AaFK meldte i utgangspunktet om en skadefri topp til dagens oppgjør — for første gang i år - med langtidsskadede Fredrik Carlsen som eneste unntak. Men Sakari Mattila er ikke på dagens oppstilling, på grunn av skade.

Det betyr at Sten Grytebust er tilbake mellom stengene. Aron Thrandarson får fornyet tillit fra start, etter svært positive takter mot Haugesund etter langtidsskade.

Statistikken taler i AaFKs favør i dag. Stabæk har ikke vunnet noen av de seks siste eliteserieoppgjørene mot AaFK, og de tre siste kampene i Ålesund er endt med hjemmeseier.

Lagene:

AaFKs startoppstilling (4-1-3-2): Sten Grytebust– Akeem Latifu, Mikael Dyrestam, Edvard Skagestad, Oddbjørn Lie – Peter Orry Larsen - Henrik Bjørdal, Michael Barrantes, Aron Thrandarson – Mustafa Abdellaoue, Leke James.

Benken: Andreas Lie, Jo Nymo Matland, Daniel Gretarsson, Tero Mäntylä, Vebjørn Hoff, Carl Björk, Torbjørn Grytten.

Stabæks startellever (4-2-3-1): Mande Sayouba – Ville Jalasto, Morten Skjønsberg, Nicolai Næss, Birger Meling – Cole Grossman, Kamal Issah – Ernest Asante, Giorgi Gorozia, Luc Kassi – Adama Diomande.

Benken: Gurpeet Sandhu, Jørgen Hammer, Eirik Haugstad, Emil Ekblom, Daniel Granli, Cornelius Bencsik.

Følg kampen og chat med vår journalist:

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk