John Arne Riise blir sportsdirektør i utenlandsk klubb: Åpner for å hente norske spillere

John Arne Riise har fått ny jobb. Mannen med flest landskamper for Norge blir sportsdirektør i den maltesiske klubben Birkirkara.

NY JOBB: John Arne Riise blir sportsdirektør.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Riise skriver om den nye jobben på sin Twitter-konto:

– Jeg er stolt over å annonsere at jeg nå er sportsdirektør for Birkirkara FC. Dette er en utfordring jeg gleder meg til – og et nytt steg på veien til målet mitt om å bli manager. Ting i klubben vil bli endret, og jeg ser frem til å begynne.

Riise-manager Erland Bakke forteller at klubben kontaktet Riise for noen måneder siden.

– John Arne har fått flere tilbud fra ulike klubber fra inn- og utland. Det var naturlig at vi gikk noen runder ekstra før vi landet denne avtalen. Det viktigste for John Arne er å kunne tilføre klubben en del erfaring og kompetanse, sier Bakke til Aftenposten.

Riise begrunner valget på følgende måte:

– Jeg har forelsket meg litt i klubben, miljøet og spillerne. Jeg ser at jeg har noe å bidra med, samtidig som det vil gi meg nødvendig erfaring. Det å få jobbe med en utenlandsk klubb og høste erfaring med å spille andre gode gleder jeg meg veldig til.

Henter norske spillere?

Den tidligere fotballproffen, med perioder i klubber som Liverpool, Roma og Fulham, forteller at han kommer til å pendle mellom Malta og Oslo.

– Hva blir de konkrete arbeidsoppgavene dine som sportsdirektør?

– Dette blir nok en dominerende rolle som gir mange muligheter; Sette sammen laget, kjøpe nye spillere og bytte ut andre. Ledererfaring og det å forstå spillerne og tilrettelegge for deres suksess blir en av de viktigste oppgavene fremover.

– Kan det bli aktuelt å hente norske spillere?

– Det kan absolutt bli aktuelt.

– Særdeles profesjonelle

Birkirkara forteller om ansettelsen i en pressemelding publisert på klubbens nettside.

– Birkirkara FC er glade for å offentliggjøre at klubben har kommet til enighet med John Arne Riise om å ta opp den nye rollen som sportsdirektør, skriver klubben.

Klubben skriver også at flere detaljer om ansettelsen vil bli offentliggjort i løpet av de neste dagene.

Birkirkara ligger for øyeblikket på sjetteplass i den maltesiske toppserien. Laget endte på fjerdeplass forrige sesong. De har også blitt mestere fire ganger, sist i 2012/2013-sesongen.

Blant klubbens spillere, finner man tidligere Lillestrøm-spiss Michael Mifsud. Deres neste kamp er hjemme mot Balzan FC, søndag 13. januar.

– Mitt inntrykk er at de er særdeles profesjonelle og har en god ledelse med riktige verdier og tanker om veien videre, sier Riise.

Lagets hjemby med samme navn har rundt 23 000 innbyggere. Birkirkara er dermed den nest mest befolkede byen i Malta.

Publisert: