Jansrud var fly forbannet etter «sjelden feil»

Kjørte ut for andre dag på rad, men Aleksander Aamodt Kilde ga likevel de norske noe å juble for.

Det ble en frustrerende opplevelse for Kjetil Jansrud lørdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

I går kjørte Kjetil Jansrud ut i utforen i Bormio. Lørdag kom nok en nedtur. Jansrud kjørte ut tidlig i løpet, og viste tydelig sin frustrasjon. Han ropte ut i sinne og slo staven i bakken i frustrasjon.

– En taktisk blunder som han sjeldent gjør. Han blir trykket litt lavt inn, lener seg inn. Får ikke trykt ytterskien, ikke endret retning, sier NRK-ekspert Bjarne Solbakken.

– Han kjører ut på to renn på to dager. Det er ikke rart frustrasjonen bobler på tur ned bakken der, sier kanalens kommentator, Thomas Lerdahl.

– Frustrasjonen bobler

Jansrud kjørte for å angripe ledertiden til Matthias Mayer, men det var hjemmehåpet Dominik Paris som skulle sende østerrikeren ned fra toppen av pallen i Italia.

Da hadde Aksel Lund Svindal akkurat skuffet med å kjøre seg ut av topp 10-diskusjonen.

– Jeg klarer ikke å håndtere is. Det har alltid vært min svake side, men her er det ekstremt urolig og isete samtidig, og den kombinasjonen sliter jeg åpenbart veldig med å håndtere. Jeg klarer ikke å være den «smoothe», myke skikjøreren jeg pleier å være. Det er frustrerende, sier Jansrud til NTB.

Positive, norske resultater

Noe positivt var det likevel å ta med seg, sett med norske øyne. Aleksander Aamodt Kilde ligger an til en knallsterk tredjeplass. Han fikk ros etter løpet.

– Det er imponerende, han tør virkelig å angripe. Han visste at han måtte ta sjanser for å kjempe om de gjeve plassene. Han er råsterk der, sier Solbakken etter den foreløpige 3.-plassen.

Aleksander Aamodt Kilde imponerer.

Nest beste norske

Adrian Smiseth Sejersted kjørte ut som nummer to, rett etter hjemmehåpet Christof Innerhofer. Med tiden 1.30,89 tok han en tidlig ledelse, men han fikk tidlig den østerrikske trioen Matthias Mayer, Vincent Kriechmayr og Max Franz foran seg.

Det var derimot ikke mange som skulle lure seg inn foran Sejersted, som med 7. plass ble nest beste norske.

– Jeg er veldig fornøyd med min runde. Jeg gjorde ingen store feil, men det går alltid an å kjøre litt fortere her og der, oppsummerte Sejersted overfor NTB.

Rasmus Windingstad ble nummer 24.

Publisert: