Febersyk Forren vurderte å droppe Ungarn-kampen

Drama i kulissene før playoff-møtet på Ullevaal.

  • Lars Anders Vestad
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

NORGE — UNGARN 0-1

ULLEVAAL STADION (RBnett): Torsdagens EM-playoff ble en gedigen skuffelse både for spillere og fans. En rekke av Norges nøkkelspillere underpresterte, og foran mål var spillerne tafatte og klønete. Passivt forsvarsspill i kombinasjon med svakt keeperspill førte til at Ungarn og Laszlo Kleinheisler tok ledelsen da det var spilt 26 minutter.

IKKE I TOPPSLAG: Vegard Forren spilte mot Ungarn med feber i kroppen. Her takker han publikum for kampen.

Norge klarte aldri å slå tilbake. Vegard Forren gjorde en kamp på det jevne i Norges midtforsvar. Etter kampen var han tydelig frustrert, og tok turen bort til kampdommer Mark Clattenburg for å si hva han mente om dømmingen.— Det var mest frustrasjon egentlig. Det var litt om handssituasjonen og litt om situasjonen med Omar (Elabdellaoui) litt tidligere i matchen, sier Forren - og sikter til situasjonen da den hurtige høyrebacken skar inn i Ungarns 16-meter, ble holdt i trøya og gikk over ende.

Clattenburg vinket spillet videre - til store protester fra publikum og spillere.

  • Se reprise fra vår sending med Arne Scheie etter kampen øverst i artikkelen!

Febersyk

— Vi føler vi fortjener å få med oss et bedre resultat. Det er surt å tape her på Ullevaal, men samtidig er jeg sterk i troa på neste kamp. Vi har to omganger igjen å gjøre det på, og om vi presterer like godt i Ungarn, får vi målene vi trenger, sier stopperen.

Stopperen fikk en trøblete oppladning til kampen mot Ungarn. Torsdag våknet han nemlig på Thon Hotel Arena i Lillestrøm med feber, og følte seg i elendig form. Da han ankom Ullevaal for de siste forberedelsene til kampen, var det langt fra sikkert at han kom til å starte.

— Det var på hengende håret. Kroppen fungerte greit under oppvarmingen, og jeg følte det ble litt bedre utover kampen. Når man først kommer på banen, kobler man ut det meste og da går det litt av seg selv, sier han - og fortsetter:

— Nå trenger jeg en god natts søvn og litt restitusjon, så håper jeg å være klar til innsats søndag.

Les også

EM-drømmen lever farlig etter keepertabbe: - Vi var mye bedre enn dem

Les også

Tettey forbannet etter norsk sjansesløseri

Les også

Henriksen var Norges beste – tre spillere får 3 på børsen

Elyounoussi-innhopp

Etter 74 minutter av torsdagens kamp fikk Moldes formspiller nummer én, Mohamed Elyounoussi, muligheten på Ullevaal. I sin fjerde a-landskamp hadde unggutten flere vellykkede involveringer, men heller ikke han evnet å bidra til scoring. Etter kampen måtte han bli igjen for å dopingtestes.

KOM INN ETTER PAUSE: Mohamed Elyounoussi fikk et drøyt kvarter mot Ungarn.

Stemningen i det norske laget torsdag kveld var en salig blanding av skuffelse og optimisme. Vinnerskallen Ørjan Håskjold Nyland var irritert over tapet, men tror Norge har kvalitetene for å ta seg til EM søndag.— Vi vet vi kan slå det laget her. Vi viste det til dels i dag og, men vi må sette ballen i mål, sier han.

Nyland har vært stabil for Norge i EM-kvalifiseringen, men involveringen på Ungarn-scoringen var ikke akkurat hans lyseste øyeblikk.

— Det var et bra skudd, ballen dupper og det er en vanskelig ballbane. Jeg får hånda på den, men det er ikke nok. Det er ikke en tabbe i mine øyne. Det så veldig dumt ut, men jeg gjorde mitt ytterste for å redde ballen, forsikrer han.

Publisert: