Østenstad om Elyounoussis nye hverdag: – Må levere

Mohamed Elyounoussi er klar for den engelske fotballklubben Southampton.

Mohamed Elyounoussi har grunn til å smile. Han skal i årene som kommer spille for Southampton i engelsk fotball.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Han har de siste dagene vært i de avsluttende forhandlingene med den engelske Premier League-klubben.

Etter to solide sesonger i sveitsiske Basel er «Moi» klar for å ta det neste steget. Han var torsdag gjennom den obligatoriske legesjekken.

– Jeg er veldig glad for å være her, konstaterer den norske landslagsspilleren overfor klubbens nettsider.

– Jeg føler meg sikker på at dette er rett sted å komme. Dette er en klubb som er kjent for å hente unge spillere og utvikle dem til det bedre, sier «Moi».

Ifølge VG punger Southampton ut omkring 190 millioner kroner for Elyounoussi. I så fall ryker Tore André Flos rekord som tidenes dyreste norske fotballspiller. I 2000 ble han solgt til Rangers fra Chelsea for 165 millioner kroner.

Elyounoussis overgangssum kan komme til å stige til i underkant av 220 millioner kroner hvis 23-åringen blir en suksess på den engelske sørkysten. Bonusene blir utløst når «Moi» har spilt et bestemt antall kamper, skriver VG.

– Det er mye penger, men med de summene de handler for i England om dagen er det likevel en middels sum. Dermed blir nok ikke prisen en like stor byrde som vi umiddelbart kan tenke, sier tidligere Southampton-spiss Egil Østenstad.

Egil Østenstad spilte for «The Saints» fra 1996 til 1999.
Les også

Elyounoussi til medisinsk sjekk hos Premier League-klubb - blir tidenes dyreste norske spiller

30 millioner i året

Kilder avisen har vært i kontakt med forteller at Elyounoussi får en årslønn i nærheten av 2,9 millioner pund. Det tilsvarer rundt 30 millioner kroner. Kontrakten skal være på fem år.

Det er to år siden Moi testet livet som utenlandsproff for første gang. Overgangen fra Molde til Basel ble en suksess. Totalt scoret han 24 mål på 84 kamper for sveitserne. Sist sesong fant han blant annet nettmaskene mot Manchester City i mesterligaen.

I Southampton blir Elyounoussi erstatter for Dusan Tadic, som tidligere i uken ble solgt til Ajax.

Les også

Derfor tror Forren at Moi vil lykkes i Premier League

Norske forbindelser

Elyounoussi er på langt nær den første nordmannen i Southampton. Claus Lundekvam spilte der mellom 1996 og 2008. Han blir av mange sett på som en klubblegende.

– Dette er veldig spennende, og jeg er glad for at det kommer en god nordmann til klubben i mitt hjerte, sier den tidligere midtstopperen.

Klubben som holder til på Englands sørkyst unngikk nedrykk med en hårsbredd forrige sesong.

– Det var en tøff sesong på mange måter. Jeg håper og tror at det vil jobbes godt i sommer, slik at vi stiller sterkere neste sesong. Klubben har en trygg og god filosofi, som jeg stoler hundre prosent på, sier han.

Østenstad: – Må levere

Egil Østenstad huskes for sitt hattrick mot Manchester United i debutsesongen. Han spilte for «The Saints» fra 1996 til 1999.

Den tidligere landslagsspissen er glad på Elyounussis vegne.

– Det er alltid kjekt å få norske spillere til Premier League. Nå har vi fått inn to på et halvt år, og interessen har nok vokst for norske spillere etter en god landslagsperiode, sier han.

Likevel er Østenstad klar på at en ny hverdag venter «Moi» i England.

– Først og fremst handler det om at han må levere på dette nivået så kjapt som mulig. I tillegg håper jeg at han er ydmyk overfor det nivået han skal inn på nå, sier han.

Les også

Tre norske inne på topp 500 i verden – danskene savner Bendtner

De siste årene har Southampton solgt spillere til klubber som Liverpool, Manchester United og Tottenham.

– Klubben eksporterer spillere til de største Premier League-klubbene. Følgene så vi gjennom sesongen som gikk, da det holdt på å ende med nedrykk. Ser vi bort fra den siste sesongen har klubben levert bedre enn noen gang før, sier Østenstad.

Også Trond Egil Soltvedt, Stig Johansen og Jo Tessem har vært innom de rødhvite på sørkysten.

Southampton rotet seg inn i nedrykksstriden sist sesong, men berget plassen helt på tampen etter at Mark Hughes kom inn som manager. Før det var klubben blant de åtte beste i Premier League fire sesonger på rad.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk