Engelsk TV-kanal beklager til seerne etter kjedelig landskamp

ITV hånet kampen de selv sendte.

Raheem Sterling går av banen i Englands 0-0-kamp mot Irland søndag.
 • Eirik Bjerklund
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Søndag sendte den engelske TV-kanalen ITV privatlandskampen mellom Irland og England fra Dublin. 0-0-affæren var så kjedelig at kanalens egen ekspert, Paul Scholes, beskrev kampen som en «bortkastet ettermiddag».

I etterkant av kampen la kanalens offisielle Twitter-konto ut flere meldinger som rakket ned på produktet de nettopp hadde sendt. Det var den engelske avisen Independent som først omtalte saken.

«Full tid: Irland — England 0-0. Vi beklager.» tvitret kanalen, før de fulgte opp med en selvkomponert liste over de fem tingene man lærte av å se kampen. Samtlige av punktene var tomme.

Den engelske TV-kanalen ITV var tydelig skuffet over oppgjøret de sendte mellom Irland og England.

Underveis kom følgende gullkorn strømmende nedover nyhetsstrømmen til kontoen ITV Football.– Dessverre har ikke dommeren mistet fløytet sin, så vi må fortsette kampen.

– Hva skal du ha til lunsj i dag?

ITV betaler vanvittige summer

TV-kanalen har inngått en kontrakt frem til 2018 med det engelske fotballforbundet (FA). Den skal være verdt over én milliard kroner, kun for å sende lagets privatlandskamper — både hjemme og borte. I tillegg viser ITV landslagets kamper i kvalifiseringene til EM- og VM-sluttspillet. FA har foreløpig ikke kommentert rettighetshaverens oppførsel på mikrobloggtjenesten.

Kampen var Englands første besøk til nabolandet på 20 år. Den gang stelte engelske supportere i stand bråk. 20 personer ble skadet på Landsdowne Road i februar 1995.

Les også

Han er den nye kjæledeggen Fotball-England ikke får nok av

De rundt 3 000 bortesupporterne søndag oppførte seg eksemplarisk, skriver ITV. I forkant av kampen hadde de fått pålegg av FA om å opptre pent.

Svak kamp av Raheem Sterling

Liverpool-talentet Raheem Sterling har ønsket seg bort fra Merseyside-klubben i lengre tid. Angrepsspillerens behandling av klubben har høstet stor kritikk. Søndag buet både engelske og irske supportere på kantspilleren.

ITV klarte ikke å ta lærdom av noe som helst fra privatlandskampen mellom Irland og England søndag.

Han ble byttet ut til fordel for Andros Townsend etter 66 minutters spill. Landslagstrener Roy Hodgson sa til Independent at unggutten må bli vant til slik behandling.– Man kan ikke forvente at folk bare rister av seg slik kritikk, spesielt fra lokalmediene i Liverpool. Han prøver så godt han kan å la fotballen stå for pratingen, sa treneren etter kampen.

Les også

 1. Liverpool-legende forbannet på Sterling: – Hold kjeft!

 2. Sterling buet ut under prisutdeling i Liverpool

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Englands herrelandslag fotball
 3. Roy Hodgson
 4. Raheem Sterling

Mest lest akkurat nå

 1. Stengte Stavanger luft­havn etter mis­tenk­elig funn

 2. Torvik tror regionens første omi­kron-smitte kommer i løpet av uka

 3. Viking i dialog med Brentford om Gunnarsson-kjøp

 4. 122 nye smittede på Nord-Jæren, 10 inn­lagte på SUS

 5. Dette mener Tripic Viking må gjøre for å bli en ut­fordrer om serie­gullet

 6. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie (24) får krampene daglig