UEFA truer storklubb med utestengelse - igjen

Milan har ikke klart å riste av seg faren for å bli kastet ut av europacupene i sesongene som kommer. UEFA kom fredag med nok en pekefinger.

Publisert: Publisert:

Milan røk ut av europaligaen torsdag. Dagen etter kom UEFA med nyheten om at klubben risikerer å bli utestengt i sesongene som kommer. Her depper Hakan Çalhanoglu etter tapet for Olympiakos. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix

  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no
Denne artikkelen er over ett år gammel

Den falmede Serie A-giganten er én av sju klubber som har vært under etterforskning for brudd på reglene om økonomisk fair play (FFP). Klubber som vil spille i mesterligaen og europaligaen, kan ikke over tid bruke mer penger enn de tjener.

Milan har vært i UEFAs søkelys en god stund. Tidligere i år ble italienerne utestengt fra europaligaen, men den avgjørelsen ble senere omgjort i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Torsdag forsvant Milan ut av turneringen i 1-3-tapet for Olympiakos.

Dagen etter fikk Milano-klubben nok en dårlig nyhet. UEFA opplyste da at den sjudobbelte mesterligavinneren igjen står i fare for å bli utestengt. Milan må sørge for at de ikke går i underskudd innen 30. juni 2021.

Milan har slitt sportslig siden klubben sist ble Serie A-mester i 2011. I flere sesonger på rad har klubben mislyktes i å ta seg tilbake til mesterligaen.

(©NTB)

Publisert: