Torsdag løper Warholm og Ingebrigtsen om store pengesummer

Karsten Warholm og Filip Ingebrigtsen er seierskandidater i Diamond League-finalen i Zürich. Det kan bety en av sesongens beste lønningsdager.

Karsten Warholm er favoritt på 400 m hekk. Filip Ingebrigtsen løper 1500-meteren i Zürich torsdag. Jakob måtte trekke seg onsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

SISTE: Jakob Ingebrigtsen må trekke seg fra finalen på grunn av sykdom.

Vinnerne i Sveits torsdag belønnes med en premiesjekk på 50.000 dollar, tilsvarende rundt 420.000 kroner. Andreplassen gir 168.000 kroner, mens den siste pallplassen utløser en utbetaling på 84.000 kroner.

De åtte beste i hver øvelse belønnes med pengepremier.

På 400 meter hekk må den ferske europamesteren Warholm finne seg i å være blant de aller heteste favorittene. Kyron McMaster fra Jomfruøyene har riktignok løpt raskest av de åtte startende denne sesongen (47,54), mens Warholm har 47,64. Med i feltet er også EM-sølvvinner Yasmani Copello fra Tyrkia.

I Berlin fikk Warholm kamp til døra av Copello.

Karsten Warholm vil avslutte sesongen med stil.

Drømmesesong

Til Zürich kommer imidlertid ikke mannen Karsten Warholm ennå ikke har slått denne sesongen. Abderrahman Samba prioriterer i stedet Asia-lekene.

22-åringen fra Qatar har vunnet seks av de seks Diamond League-stevnene han har løpt denne sesongen, men torsdag uteblir han altså.

Karsten Warholm kommer på sin side til Zürich med to ferske NM-gull. I Byrkjelo ble i tillegg tildelt kongepokalen for fjerde år på rad.

På veien mot EM-gullet satte han sin norske rekord på 47,64. Det innebærer at Ulsteinvik-gutten har forbedret sin personbeste på favorittdistansen med seks tideler denne sesongen. Det overgår selv hans egne forventninger.

– Man kan aldri regne med så mye. Jeg løp fort i fjor, og det at jeg skulle løpe enda fortere i fjor, er ikke noe man bare gjør. Vi jobber ekstremt hardt for det, sa Warholm til NTB nylig.

Siste Samba-sjanse i Ostrava

– Tror du folk forstår hva det vil si å forbedre seg med seks tideler på 400 meter hekk?

– Nei, jeg tror ikke nødvendigvis folk flest skjønner det, og det forventer jeg ikke heller. Det er så vidt vi skjønner det selv, smilte Warholm.

Torsdag kan en kjempesesong bli kronet med finaletriumf i Diamond League og en fet premiesjekk. Deretter gjenstår kun én konkurranse før sesongen er over for Warholm: Kontinentalcupen i tsjekkiske Ostrava. Der får han en siste sjanse til å slå erkerival Samba.

– Jeg er selvfølgelig sulten på det. Jeg kommer til å prøve hver gang, og det er det eneste svaret jeg kan gi, sier Warholm om duellen.

Også Filip Ingebrigtsen kommer til start med seiersambisjoner i Zürich torsdag i et sterkt 1500-meterfelt. Med i Sveits er også spydkaster Sigrid Borge og stavhopper Lene Retzius.

Fredag løper Karoline Bjerkeli Grøvdal Diamond League-finalen på 3000 meter hinder. Den går i Brussel.

Vinneren av Diamond League-finalen er for øvrig automatisk kvalifisert til neste års VM i Doha.

(©NTB)

Publisert: