Skadefri Linnes vil ha backplass mot Malta

Haitam Aleesami (24) er høyaktuell som venstreback mot Malta. Det er en plass Martin Linnes (24) mener han selv bør få.

Kjemper for plassen: Martin Linnes er aktuell som venstreback i kampene mot Malta og Italia, men ting tyder på at landslagssjefen vil velge Haitam Aleesami i kveldens kamp.
 • Lars Anders Vestad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

LILLESTRØM: Per-Mathias Høgmo antydet på torsdagens pressekonferanse i Lillestrøm at de fleste plassene i startelleveren mot Malta lørdag er besatt.

En av posisjonene det fortsatt knyttes en del usikkerhet til, er imidlertid venstrebacken. Førstevalget Tom Høgli er ute med skade, og derfor må landslagssjefen velge mellom IFK Göteborgs Haitam Aleesami og Moldes Martin Linnes.

Venstrefot

Aleesami og Linnes er begge 24 år gamle. De har vist gryende form for sine respektive klubber i høst, men spesielt én ting skiller dem: Aleesami er venstrebeint. Nettopp dette kan bli avgjørende når Høgmo fører opp de siste navnene på lagoppstillingen.

Haitam Aleesami kjemper om en plass på venstrebacken.

– Det forventes at vi skal ha ballen mye mot Malta, og at vi skal komme mye rundt på sidene. Da kan det tenkes at de foretrekker en skikkelig venstrefot. Jeg føler meg trygg på at Per-Mathias velger det som er best for laget, sier en ydmyk Martin Linnes til Romsdals Budstikke. Bør Martin Linnes starte mot Malta? Sett opp din ønskeellever her.

Erfaring

Ydmykheten til tross: 24-åringen har et sterkt konkurranseinstinkt, og er ikke i tvil om at han bør være førstevalget på venstresiden i lørdagens kamp. En rekke sterke prestasjoner i høst har vist med all tydelighet at kurven peker oppover for ham.

– Jeg har fått en del erfaring etter hvert, og selv om dette er på motsatt side av banen, har jeg vist tidligere at jeg behersker å spille der. Senest mot Malta spilte jeg venstreback. Samtidig har jeg vært i god form i høst, og har funnet meg selv etter en treg start på sesongen. Nå er jeg ordentlig i gang, og viste også mot Fenerbahçe i Tyrkia at jeg takler de store kampene, sier han.

Per-Mathias Høgmo fikk ikke spørsmål om Linnes på pressekonferansen på Thon Hotel Arena i Lillestrøm torsdag, men svarte på spørsmål om konkurrenten Aleesami. Landslagssjefen var full av lovord om IFK Göteborg-spilleren.

– Aleesami har prestert godt for IFK og har kompetanse i kraft av sine offensive kvaliteter. Han har utviklet seg bra én mot én defensivt, har stor rekkevidde og er en spiller i god utvikling, uttalte Høgmo.

Taus Høgmo

Landslagssjefen røpet ikke om valget allerede var tatt på pressekonferansen. I Martin Linnes› øyne er det fortsatt kamp om plassen.

– Det er ikke tatt noen endelig avgjørelse føler jeg. Jeg spilte bra på trening i dag, og satser på å gjenta bedriften i morgen. Så får vi se hva det blir til, sier han.

Uansett hvilken spiller som foretrekkes på venstrebacken, har Norge EM-skjebnen i egne hender før oppgjørene mot Malta og Italia. Dersom Kroatia avgir poeng hjemme mot Bulgaria lørdag, kan Norge feire direkte avansement til EM med seier over Malta. Flere forskjellige scenarioer kan gi norsk avansement til EM, og optimismen rundt laget er enorm før de viktigste dagene i norsk fotball på årevis.

Gyllen mulighet

– Denne uka er utrolig viktig, og vi merker det her på samling og på trøkket ute blant folket. Vi har bygget opp forventningene til oss. Folk har troa, og jeg håper virkelig vi klarer å innfri. Det hadde vært utrolig morsomt etter en lang periode uten mesterskap, sier Linnes.

Kampen mot Kroatia viste at det norske mannskapet er i stand til å hamle opp med store europeiske fotballnasjoner. Malta er for miniputtnasjon å regne i internasjonal fotball, men 24-åringen er helt klar på at de norske spillerne ikke skal undervurdere motstanderen.

Fokus på Malta

— Noe av det første vi prata om da vi kom på samling, var at det er en kamp lørdag som er minst like viktig som den tirsdag. Vi har kun tenkt på Malta og forberedt oss på hva som møter oss i den kampen, sier han.

Torsdag ble det kjent at Pål Andre Helland er ute av landslagstroppen på grunn av skadeproblemer. Torsdag var samtlige spillere, minus Veton Berisha, i full trening på Ullevaal stadion.

Martin Linnes har ikke spilt kamp siden han forlot banen mot Ajax med en skade i leggen og var ikke i troppen mot Tromsø. Nå er han tilbake for fullt. Så spørs det om han får tillit fra landslagssjefen.

Les også

 1. «Han er «Per-Messias» - den eneste som trodde på EM-drømmen»

 2. Ciljan: Vi er jo vanlige mennesker vi og, klart noen har det tøffere enn andre

 3. De 11 dagene som snudde norsk fotball

 4. Elyounoussi-scoring da Norge slo Kasakhstan

 5. RBK-profilen våknet med store smerter: - Det var forferdelig

Publisert:
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Martin Linnes

Mest lest akkurat nå

 1. Satser på nytt daglig­vare­konsept i Stavanger: – Tror det kommer til å bli veldig populært

 2. Kritisk til planer om stor avlast­nings­bolig på Madla: – Jeg kom­mer aldri til å sende Vegard dit

 3. Gjorde rystende funn på havets bunn: – Et kjent miljøproblem

 4. FHI: Risikoen for syke­hus­innleggelse med omi­kron er 2 promille

 5. Amund Harboe hadde en av hovedrollene i «Lykkeland», så for­svant han brått: – Jeg angrer ikke

 6. Klar for klubb som sjokkerte i Europa