Norsk Tipping beholder monopolet

Regjeringen stenger fortsatt døren for utenlandske spillselskap.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland sier et klart nei til å gi utenlandske spillselskap lisens i Norge.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Regjeringen ikke vil åpne for lisens til utenlandske spillselskap i Norge, nelder TV 2. Det betyr at Norsk Tipping beholder sitt monopol.

– Når vi først skal ha spill så må vi også sørge for at vi ivaretar de som har problemer med dette. Det er det vi gjør nå, samtidig som overskuddet av Norsk tipping skal gå til aktivitet i hele landet, til gode kulturformål, til idrett og til frivilighet, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) til kanalen.

Regjeringen skal legge fram stortingsmeldingen om pengespillpolitikken fredag klokka 12.45.

Les også

Krigen om tippepengene våre: Nektes å delta i debatt om spilleavhengighet

– God nyhet

Norsk Tipping er, naturlig nok, godt fornøyd med avgjørelsen.

– Dette er en god nyhet for dem som er opptatt av ansvarlighet og frivillig aktivitet i hele landet, og en dårlig nyhet for dem som er opptatt av spillselskaper på Malta. Det sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid, i en pressemelding.

Ifølge TV 2 brukte utenlandske spillselskap over 600 millioner kroner på norsk tv-reklame. Disse må dog gå på kanaler som har base i utlandet, som for eksempel Discoverys kanaler TV Norge og Max. Norske tv-kanaler har ikke lov å sende spillreklame.

Les også

Oljefondet har plassert milliarder i utenlandske spillselskap

– Systemet fungerer

– Dette er et viktig verdivalg. Regjeringen viser her at den setter hensynet til dem som sliter med pengespill foran kommersielle interesser, sier Havnelid.

– Systemet fungerer. Så når regjeringen beholder dagens modell sikrer de også en stabil inntekt for frivillige lag og foreninger i hele landet. Samtidig slår regjeringen fast at det er bedre at overskuddet fra norske spillere havner i en ballbinge eller hos Røde Kors, enn på konto hos en privat investor, legger hun til.

– Stikke hodet i sanden

Bergens Tidende snakket i oktober med Morten Klein, investor i Cherry. Selskapet står bak flere spillselskaper, deriblant Spilleautomater.com. Han sa følgende om situasjonen i Norge:

– De utenlandske selskapene lever greit under EU-lisensen, men det beste for spillere i risikosonen hadde vært om vi fikk en lisensordning i Norge. Internett er kommet for å bli, og nordmenn spiller hos utenlandske selskaper. Da blir det å stikke hodet i sanden når man ikke forholder seg til det, sa Klein den gang.

Publisert: