Klubblegende refser Arsenal-spillerne for svik mot treneren

Fremtiden til en presset Arsenal-manager Arsène Wenger (67) er usikker. Lagets tidligere kaptein Patrick Vieira (40) skylder på spillerne.

Tidligere Arsenal-kaptein Patrick Vieira støtter klubbens manager Arsène Wenger.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Arsène går gjennom en veldig tøff periode, men på samme tid kjenner jeg Arsène og han er ikke typen til å kaste inn håndkleet og trekke seg unna situasjonen, sier Vieira i et intervju med Omnisport, ifølge Sky Sports.

Vieira spilte nesten 300 kamper mellom 1996 og 2005 for London-klubben og fungerte som kaptein for Wenger i flere år. Sammen vant de tre Premier League-titler og FA-cupen i fire sesonger.

Wenger har sittet som manager i klubben siden høsten 1996, men har ikke vunnet ligaen siden 2004. Likevel har han tatt klubben til Champions League hver sesong og tok andreplassen bak Leicester i fjor. Arsenal har vunnet FA-cupen to av de siste tre sesongene.

Men supportere har sett seg lei av å være et «nesten-lag» og bli slått ut i mesterligaens åttedelsfinale de siste seks årene - slik som 10–2 sammenlagt mot Bayern München sist uke. Mange mener den franske 67-åringen har gått ut på dato.

Les også

Tjærnås: «Hvis Wenger vil beholde ettermælet sitt, bør han erkjenne at hans dager i Arsenal er over»

– Spillerne har skuffet Wenger

Vieira, som nå trener New York City - med blant annet Andrea Pirlo, David Villa og Eirik Holmen Johansen i troppen, mener spillerne ikke gjør jobben sin.

– Det er et faktum at folk er tvilsomme til Wengers kapasitet til å lede laget, men jeg synes man må se på spillerne. I noen situasjoner har de skuffet Arsène stort. Trenerne har ansvar, men det har også spillerne i like stor grad, mener Vieira.

– Du kan jobbe hele uken med hvordan du vil spille, men når spillerne er på banen er det de som må kjempe og hvis de ikke gjør det, er det et problem, fortsetter franskmannen.

Under ydmykelsen av Carlo Ancelotti og Bayern München, fikk lagets toppscorer Alexis Sánchez kritikk for sin oppførsel på benken hvor han smilte og fleipet.

– Vi kan snakke om Arsène og andre ting, men jeg tenker at det viktigste for spillerne er å ta ansvar og se seg selv i speilet, melder Vieira.

Les også

Reservekeeperen spiste pai på benken mot Arsenal. Nå er han ferdig i klubben.

Les også

Likte video om Wenger-avgang på Twitter – nå unnskylder Arsenal-spilleren seg

Styreformannens ord om Wenger

Etter nederlaget mot Bayern hadde to store engelske aviser, The Sun og The Independent, forsider med budskapet «Wenger out». Arsenal ligger på femteplass i serien og kjemper - bak suverene Chelsea - mot Tottenham, Manchester City, Manchester United og Liverpool om å ta en Champions League-plass.

Arsenals styreleder Sir Chips Keswick la ut følgende info på klubbens hjemmesider denne uken.

– Vi er klare over det nåværende fokus rundt klubben og forstår debatten. Vi respekterer fansens ulike syn, men vi vil alltid gjøre det som er best for klubben på lang sikt, sier Keswick.

Han fortsetter:

– Arsène har kontrakt ut sesongen. Eventuelle avgjørelser vil bli kommunisert når ting er klart, sier styrelederen.

I italienske aviser lørdag satte de fart på ryktene om at Juventus-manager Masimilliano Allegri blir ny Arsenal-sjef. Samtidig skriver de at Romas Luciano Spalleti skal ta over Juve.

Lørdag kveld venter Lincoln fra nivå 5 i England for Arsenal i FA-cupens kvartfinale.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk