Svenske eksperter frykter Norge: – Du kan gjerne le av min bekymring

Expressen-kommentator mener Norge er «et land med vind i ryggen». Daniel Nannskog fnyser av Sverige-spillernes Norge-drøm.

Norge-kaptein Per Ciljan Skjelbred hilser på svenskens kaptein Zlatan Ibrahimovic før privatlandskampen på Ullevaal stadion i sommer.
 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Norges håp en direkteplass i EM var for alvor i live frem til det gjensto 20 minutter på Stadio Olimpico i går, men da Haitam Aleesami (24) gjorde en kjempetabbe og forærte Alessandro Florenzis 1-1-scoring, gikk luften litt ut av de norske spillerne.

Få minutter senere la Graziano Pellè på til 2-1 og håpet var fullstendig knust. Det betyr at Norge nå må ut i playoff for å sikre seg en plass i neste års EM-sluttspill.

Der heter motstanderen Ungarn , Sverige , Ukraina eller Bosnia-Herzegovina .

 • Hvem håper du Norge møter? Stem nederst i saken!

Kommentator: — Norge? Nei, takk!

Flere svenske spillere og kommentatorer har den siste tiden utropt Norge til en drømmemotstander i playoff. Sveriges kantspiller Erkan Zengin begrunnet sitt ønske om å møte Norge på følgende måte overfor Aftonbladet etter kampen mot Liechtenstein:

UTLIGNINGEN: Haitam Aleesami gjorde en tabbe da han forsøkte å bryste ballen til keeper Ørjan Nyland før Italias 1-1-scoring.

– Jeg håper på Norge. Det er jo bare én time å reise, sa Zengin, som til vanlig spiller i tyrkiske Trabzonspor.

Men det er ikke alle som er enige. Mathias Lühr, sportskommentator i Expressen, foretrekker playoff-kamp mot Slovenia – og svensken gir samtidig uttrykk for at han frykter et møte med Norge.

– Norge? Nei, takk! Men dette sprø nabomøtet vil fortsatt være det nest beste alternativet. Du kan gjerne le av min bekymring for en motstander som vi i mange år har vært overlegne, men nordmennene begynner for alvor å tøffe seg under ledelse av tidligere Djurgården-trener Per-Mathias Høgmo, skriver han i sin vurdering av Norge – og fortsetter:

Nannskog: — Norge er ingen drømmemotstander

– De sloss om en direkte EM-plass helt til det siste i en gruppe med Italia og Kroatia. De ledet lenge mot Italia i Roma i går – og det føles som om det er et land med vind i ryggen. Litt motsatt av Sverige, altså.

Mathias Lühr rangerer likevel Norge som det nest beste alternativet, bak det antatt svakeste motstanderlaget Slovenia, men foran Irland og Danmark – som han håper Sverige unngår.

– Danmark, hold dere unna! skriver Lühr.

SVTs ekspert Markus Johannesson har hatt en gjennomgang av de fire potensielle motstanderne til Sverige – Slovenia, Norge, Irland og Danmark. Han skriver følgende om Norge:

SVTs ekspert og tidligere TV 2-ekspert, Daniel Nannskog.

– Et landslag på vei oppover etter at Høgmo tok over, men laget føles ”valpiga” – unge og uprøvde – og tynn.Han møter motbør hos Daniel Nannskog, som allerede før Italia-kampen gikk ut mot svenskenes stempling av Norge som en ”drømmemotstander”.

– Norge er et oppadgående lag. Det er virkelig det. De har mange unge spillere, og nå har de vært i slag og hatt en god periode. De slo blant annet Kroatia. Jeg liker ikke at spillerne går ut og sier at de vil møte Norge. Jeg ser ikke på Norge som en drømmemotstander, sier Daniel Nannskog.

 • Vil du vite mer om Norges mulige playoff-motstandere? Les her.

Les også

 1. Italias trenerlegende Trapattoni: - Fullt mulig med norsk EM-spill

 2. Magesmerter og ekstrem skuffelse for Tettey

 3. Ny smell for Nederland etter komisk selvmål av van Persie

 4. Målscoreren var Norges beste mot Italia

 5. Aleesami etter kjempetabben: - Det er bare å beklage til hele Norge

 6. «Nå må de stoppe kjeften på svenskene»

Publisert:
 1. Fotball-EM
 2. Herrelandslaget fotball
 3. Sveriges herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Sandnes-kvinne døde – mann i 20-årene siktet for uaktsom kjøring

 2. Folkefesten er i gang

 3. Webkamera: Nå koker det i Vågen

 4. Røykutvikling fra seilbåt i båthavn

 5. Dame (49) tiltalt for å ha brukt lim på naboens elbillader

 6. Ungdommer hedret Marte (19) og Tor Martin (19) med bilkortesje: – De var så forelska