Kowalczyk føler seg overtrent foran Tour de Ski

32-åringen tror dette blir hennes siste Tour-deltakelse.

FØLER SEG OVERTRENT: Justyna Kowalczyk tror dette blir hennes siste deltakelse i Tour de Ski.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Justyna Kowalczyk forbereder seg til det som kan være hennes siste Tour de Ski. I et intervju med polsk tv forteller 32-åringen at hun føler seg overtrent før touren starter 1. nyttårsdag.

— Målene jeg hadde tidligere foran Tour de Ski kan jeg bare glemme. Dette blir trolig det siste stevnet for meg, sier den polske langrennsløperen i et intervju med tv-kanalen TVP, videreformidlet av NRK.

Kowalczyk er den utøveren som har vunnet flest etapper av Tour de Ski, og hun er den på kvinnesiden som har vært på pallen flest ganger i løpet av konkurransens ni tidligere utgaver. Med 28 pallplasser er hun bare slått av Petter Northugs 29. Intervjuet ble spilt inn i sveitsiske Lenzerheide, hvor 2016 starter med sprintprolog fredag. Kowalczyk sier videre i intervjuet at hun føler at hun kan ha trent for mye.

— Jeg har følelsen av at jeg har overdrevet og gått over grensen, sier hun. I tillegg har 32-åringen slitt med sykdom siden midten av november.

Den firedobbelte Tour de Ski-vinneren har derfor gitt opp en pallplass sammenlagt i årets konkurranse.

— Jeg har alltid hatt et mål før hver Tour. I dag kan jeg ikke tenke på det. Likevel skal jeg kjempe, særlig på de klassiske etappene, sier Kowalczyk.

(©NTB)

Publisert: