Messis siste hinder: - Perfekt avslutning på noe spektakulært

I 1993 vant Argentina Copa América. Det er den foreløpig siste triumfen til fotballgiganten i Sør-Amerika. Men lørdag kveld kan det bli en slutt på pokaltørken. Da må Chile slås i finalen i det søramerikanske mesterskapet.

Lionel Messi har reist til Chile med ett mål for øye: Ende Argentinas trofétørke. Nå er vertsnasjonen siste hinder. Her lytter han til landets nasjonalsang før semifinalen mot Paraguay.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Det er altfor lenge siden Argentina vant sist. Vi er flere som er i avgjørende perioder i karrièrene våre. Vi var veldig nær VM-seieren i fjor. Vi føler oss sterke, sa Messi før mesterskapet startet.

FINALEKLAR: Lionel Messi og Argentina møter Chile i finalen i Copa América lørdag kveld.

28-åringen har vunnet alt som vinnes kan som klubbspiller for Barcelona. Men én ting mangler for en av verdens beste spillere gjennom tidene: en triumf med sitt kjære Argentina. I fjor tapte laget VM-finalen i Brasil da Tyskland ble verdensmestere. Messi ble kåret til mesterskapets beste spiller — om enn noe omdiskutert.

- En perfekt avslutning

Nå venter 41 millioner argentinere på at Messi skal lede laget til topps i turneringen de har vunnet 14 ganger tidligere. Men for at Argentina skal kunne løfte pokalen på nasjonalstadion Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos lørdag kveld, må Chile slås på hjemmebane i Santiago.

Les også

Bruker blodig finger i spydig Messi-hilsen

Det blir ingen enkel oppgave for "La Albiceleste" (betyr de hvite og himmelblå).

— Jeg vil virkelig vinne noe med landslaget. Og skulle vi klare å vinne Copa América, så vil det være en perfekt avslutning på noe spektakulært. Vi er i finalen, og vi er fulle av forventninger, men det blir ikke lett. Det kommer til å bli en tøff kamp, sier Messi.

Treneren: Messi er fornøyd

Argentina smadret Paraguay i semifinalen tirsdag. Gerardo Martinos menn vant 6-1. Messi serverte målgivende på tre av målene. Angel Di Maria scoret to mål, mens Javier Pastore, Sergio Agüero, Gonzalo Higuain og Marcos Rojo noterte seg for ett mål hver. Det offensive tungskytset til argentinerne er klare for oppgaven som venter.

— Messi trenger ikke være lagets toppscorer for å være fornøyd. Han er veldig fornøyd, og hele laget er fornøyd. Selv om dette ikke er helt som en VM-finale, er vi i en viktig finale for andre gang på et år, det er bra. Men det blir ingen lett oppgave å møte Chile, sa Argentina-sjefen Martino da finalebilletten ble sikret.

NEDTUREN: Her fortviler Lionel Messi etter nederlaget for Tyskland i VM-finalen. Messi hadde ikke sin beste dag på jobben og var til tider svært lite bevegelig i oppgjøret. Fortsatt venter han på en stor triumf med landslaget.

Og lett blir det ikke. Chile, som aldri har vunnet turneringen, og som er i finalen for første gang siden 1987, har kvalitet nok til å skape trøbbel for Messi & co. Vertsnasjonen har spillere som Arturo Vidal, Eduardo Vargas og Arsenal-stjernen Alexis Sánchez i laget. Vargas sendte chilenerne til finale etter sine to mål i 2-1-seieren over Peru i den andre semifinalen.

Storpolitikk

Finalen mellom Argentina og Chile er også et møte hvor storpolitikken trekkes inn. De to landene, som har en lang felles grense helt sør i Sør-Amerika, har diplomatiske knuter på tråden.

— Historie er historie. Vi kan ikke sette sporten inn i en politisk kontekst. Chile og Argentina er brødreland. Vi må vise gjensidig respekt. Jeg håper folk kan forstå at fotball er sport, ikke krig, sier Barcelona-stjernen Javier Mascherano.

Avspark i Copa América-finalen er kl. 22 lørdag kveld.

Publisert: