Rasende LSK-trener mener RBK fikk hjelp av ulovlig videodømming

— Flere Rosenborg-reserver løp bort til linjedommeren for å påvirke ham.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

LILLESTRØM — ROSENBORG 3-4

ÅRÅSEN: Det manglet ikke på samtaleemner etter den dramatiske sjumålskampen i Lillestrøm, der Rosenborg med tre poeng befestet sin posisjon på toppen av eliteserien.

Ni poeng ned til Odd og nå har også trønderne eliteseriens toppscorer etter at Christian Gytkjær scoret tre. Det ble likevel ikke fokus etter kampen.

Det ble gjestenes kollaps. Kollapsen som kunne vært enda større hvis Lillestrøm-benken hadde fått det som de ville etter 60 minutter, da Erling Knudtzon og resten av Lillestrøm trodde han hadde redusert til 2-4. Hjemmelaget jublet i godt over et halvt minutt før dommertrioen annullerte målet.

KONTROVERSIELL SITUASJON: Lillestrøms trener Runar Kristinsson og kaptein Frode kippe raser mot dommer Svein Oddvar Moen etter den annullerte scoringen.

— Det tar 45 sekunder, mener LSK-trener Runar Kristiansson overfor adressa.no i spillertunnellen.I disputtene flokket spillerne seg rundt Moen, som diskuterte med linjedommeren. Kristiansson hevder avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av at situasjonen ble vist på storskjermen på Åråsen.

Les også

Gytkjær herjet med Lillestrøm i sjumålsdrama

Les også

RBK-kapteinen: - Forsvaret er elendig!

— RBK-reservene prøvde å påvirke

— Det er rett og slett videodømming og det er ikke innført i Norge eller Europa, sier Kristiansson.

— Linjedommeren løper opp og tror pasningen kom fra et RBK-bein. Da løper flere Rosenborg-reserver bort til han og prøver å påvirke, hevder LSK-sjefen.

Kristiansson er enig i at avgjørelsen var korrekt, men at prosessen og grunnlaget for annulleringen var gal.

— Alle er enige om at det er offside, men måten det blir annullert på er feil. De så ikke situasjonen selv og kan ikke påvirkes av videobildene, sier han.

  • **SJEKK BØRSEN:
Les også

Hattrick-helten best mot Lillestrøm

(krever innlogging)**

— God følelse på alle situasjonene

Etter kampen var dommer Moen - som var Norges representant i sommerens fotball-EM i Frankrike - klokkeklar på at dommertrioen gjorde en prikkfri kamp.

— Jeg har en god følelse på alle situasjonene og vi brukte definitivt ikke videobildene for å annullere scoringen, sier dommeren til adressa.no.

SKUFFELSE: Lillestrøm-trener Runar Kristinsson blir intervjuet etter tapet mot Rosenborg. Han var ikke fornøyd med dommernes opptreden da de annullerte det som kunne blitt 2-4-målet.

At det tar lovlig lang tid fra ballen lå i nettet til dommeren markerte for offside mener han er problemfritt.— Vi bruker god tid, vi kan annullere helt frem til avspark. Vi var litt i tvil og trengte tid til å diskutere. Vi stresset ikke og tenkte gjennom situasjonen, sier dommeren.

- Jeg syns det er dumt

— Det kan ta to minutter om det trengs, så lenge RBK ikke har tatt avspark, sier Moen.

Han reagerer på at Lillestrøm-treneren reagerer selv om han vet avgjørelsen var riktig.

— Jeg vil egentlig ikke si så mye rundt det, for jeg syns det er dumt. At vi har tatt en korrekt avgjørelse er jeg fornøyd med, sier Moen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk