Diskerud skjøvet ut i kulden - vraket fra New York-tropp

Diskerud får ikke være med på treningsleiren til New York City FC.

Diskerud får ikke være med på oppkjøringen til New York City FC.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

I juni ble han satt ut av 18-mannstroppen til kampene, og siden den gang har han bare spilt en kamp for de lyseblå New York City FC. Det var en vennskapskamp mot det meksikanske laget Necaxa under en landslagspause i oktober.

Les også

Diskerud mener Høgmo burde tatt ut denne spissen. Ekspertene er ikke like overbevist.

Les også

Spillerkåring: Diskerud er den mest overvurderte spilleren i USA

Må trolig finne seg ny klubb

Mandag ble 28-mannstroppen til New York City FCs oppkjøringsleir i Jacksonville offentligjort. På den listen sto ikke navnet til Diskerud. Alt tyder derfor på at norsk-amerikaneren må finne seg en ny klubb.

Diskerud har god lønn, 6,5 millioner kroner, og New York Patrick Vieira sa til mlssoccer.com i desember at partene jobber med å finne en god løsning for både Diskerud og laget.

– Han er ute etter spilletid. Vi har en diskusjon med han for å finne ut hvordan vi skal tilfredstille kravene til Mix og oss selv, sier Vieira til mlssoccer.com.

Det er litt over en måned til den amerikanske ligaen starter, og laget skal være i Florida i to uker før de reiser til Ecuador for en treningskamp. Det er ikke kjent om Diskerud vil være en del av troppen som reiser sørover.

To nordmenn med

Troppen til treningsleiren inkluderer fem prøvespillere, og fire draftspillere som enda ikke er signert. Draften består av collegespillere som har gått ut av skolen, og som blir plukket ut av klubbene i fire ulike runder.

En av disse spillerne er norske Christopher Wingate. Han er født i Høvik, og spilte for Bærum før han flyttet over Atlanterhavet. Han har spilt collegefotball, og ble plukket ut av New York City FC i tredje draft.

Også keepren Eirik Johansen er med. Han kom fra Tønsberg til New York City i 2015, men ble lånt ut til Wilmington Hammerheads. Nå skyver han ut veteranen Josh Saunders fra troppen.

Les også

Arsenal-legende blir Diskeruds nye trener

Andre kjente navn i troppen er Andrea Pirlo og David Villa.

På Tromsø-besøk

Diskerud har i utgangspunktet kontrakt i to år til i USA. Han har tidligere sagt at en retur til Norge er aktuelt på et tidspunkt i karrieren og var på trening hos Tromsø i januar.

Les også

Diskerud etter TIL-trening: – Jeg er blitt glad i Tromsø

Kjæresten er fra Tromsø, men det er ingenting som tyder på at de blir samboere i Nordens Paris med det første. Når han en gang vender hjem, har han sagt at det er Stabæk eller Rosenborg som gjelder.

Publisert: