Klanen: - Fryktelig streng dom

<p>Stusser over påtalenemndas innstilling i Gunnarsson/Stengel-saken.</p>

stengel
  • Marius Vik
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Torsdag kveld smalt bomben på Ullevaal: Stabæk er innstilt til å få maksimalboten på 500.000 kroner, Vålerengas på 350.000, for deres befatning med Gunnarsson/Stengel-saken, mens Erik Loe, Inge André Olsen og Truls Haakonsen alle er fratatt retten til å ha verv eller stillinger i NFF de neste tolv til atten månedene, hvis innstillingen tas til følge.

Drar Mikel-parallell

Det får Klanen til å reagere.

— For moro skyld sjekket jeg opp Mikel-dommen. Det var det faktisk beviselig gjort noe ulovlig, siden man også fikk en sivil dom i saken, men Lyn fikk bare en straff på 150.000 fra NFF, minner talsmann i Klanen, Christian Kjellsen, om.

— Riktignok begynner det å bli et par år siden, men så mye har vel ikke kostnadsnivået steget her i landet?

NFF presiserer

Etter at artikkelen ble publisert, ble Aftenposten.no kontaktet av Mari Waagaard Thomassen, informasjonskonsulent i NFF. Hun presiserer følgende:

- Det stemmer ikke at boten Lyn fikk av NFF var på 150.000. Den var på 250.000 , sier Thomassen til Aftenposten.no.

(saken fortsetter)

I CHELSEA: John Obi Mikel gikk fra Lyn til Chelsea.

Kjellsen ønsker imidlertid ikke å gå i strupen på Norges Fotballforbund. Det har nemlig Klanen gjort litt for ofte.

— I Klanen har vi generelt svært liten tillit til NFF. Det vi sier har nesten ikke injurierende kraft lenger, humrer Kjellsen.

Likevel kommer han med et lite spark på leggen til sine gamle bekjentskaper i Sognsveien.

— Det er en fryktelig streng dom. Jeg legger også merke til at de i sin innstilling ikke sier noe om hvordan paragrafene er brutt, bare at de er det.

— Jeg synes dessuten at det er påfallende at dette kommer opp så lang tid etterpå. Man kan undres om dette ikke er en del av en maktkamp i NFF, sier Kjellsen.

- Kreativ omgåelse

Likevel mener Klanen-talsmannen at Vålerenga bør gå stille i dørene.

— En kan jo spørre seg om Vålerenga har glemt verdigrunnlaget sitt fordi de har ønsket seg noen kjappe scoringer. Det er vel en kreativ omgåelse fra Stabæks side for å slippe å betale Nancy penger, det er i alle fall slik jeg forstår Stabæks plan, og så har det kanskje virket forlokkende på Vålerenga.

- Og, tas man da med buksa ned, så er det husarrest og straff, sånn er det jo. Men samtidig kan man jo spørre seg om man har skjønt regelverket her, og om det ikke er passende med en klargjøring fra fotballforbundets side , sier Kjellsen, som påpeker at Klanen har full tillit til at Vålerengas hovedstyre tar denne saken alvorlig og vil ordne opp.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk