Gutten som laget drakt av plastpose fikk gave av Messi: - Jeg elsker ham

Så glad ble fem år gamle Murtaza da han kunne bytte ut plastpose-drakten med en signert skjorte fra superstjernen.

STOLT: Fem år gamle Murtaza Ahmadi jubler etter at han fikk en signert Argentina-drakt fra selveste Lionel Messi.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Bilder av en ung gutt fra Afghanistan som hadde laget seg Lionel Messi-drakt ved hjelp av en plastpose, gikk verden rundt for noen uker siden.

Gutten ble etter hvert identifisert som fem år gamle Murtaza Ahmadi. Han bor med sin familie på en gård i Jaghori, sør-vest for Afghanistans hovedstad Kabul.

Guttens far Arif Ahmadi fortalte til CNN at sønnen elsker fotball og Lionel Messi, men at det ikke har vært mulig for ham å femåringen en ordentlig drakt.

— Jeg fortalte ham at vi bor i en fattig landsby langt borte fra storbyen, og at det vil være umulig for meg å få tak i drakten, sa faren til den amerikanske TV-kanalen.

— Han gråt i dagesvis, men stoppet da hans bror, Hamayon, hjalp ham med å lage en drakt av en plastpose, fortsetter faren.

Les også

Murtaza (5) laget Messi-drakt av plastpose - nå får han møte idolet sitt

Fikk drakt og ball tilsendt

Nå har imidlertid Murtazas drøm gått i oppfyllelse. Lionel Messi, som er UNICEF-ambassadør, skal ha sett bildene av gutten, og superstjernens management bekreftet på torsdag at Murtaza hadde fått tilsendt en signert Argentina-trøye og fotball fra Messi selv.

— En dame fra UNICEF tok kontakt med oss for et par dager siden og sa vi kanskje skulle få en pakke fra Messi, sier Arif Ahmadi, ifølge DPA.

Lionel Messi rundet 300 seriemål i Barcelonas kamp mot Sporting Gijon.

— Jeg elsker Messi og trøyen sier at Messi elsker meg, sier Murtaza, ifølge BBC.Far Arif har tidligere fortalt at sønnen ble oppglødd da bildene av ham gikk verden rundt. Femåringens store drømmer er å gå på skole og bli profesjonell fotballspiller.

— Han er veldig glad for å ha mottatt gaven, sier faren.

— Alle barn har drømmer og drømmer er en kraft som er med på å dytte verden fremover. Historien fra Afghanistan viser at av og til blir også drømmer til virkelighet. Jeg håper Murtaza fortsetter å leve ut drømmene sine, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Bernt G Apeland i en uttalelse.

Publisert: