Rosenborger fikk et iskaldt møte med Sandnes

Vegard Østraat Erlien og Akinshola Akinyemi fikk bokstavelig talt et iskaldt møte med Sandnes da de innfant seg på Bogafjells kunstgras mandag.

Publisert: Publisert:

Trener Bengt Sæternes tok Vegard Østraat Erlien (ex. Rosenborg) og hans nye lagkamerater i Sandnes Ulf med til en iskald utendørstrening mandag. Foto: Egil Ø. Nærland

Sandnes: - Uff, ja, vi fikk meldinger om at det var bra her, og det stemmer for banens vedkommende, men vi hadde ikke regnet med kuling og sludd, medgir trener Bengt Sæternes overfor Aftenbladet.

Ikke en gang fullt kjør kunne holde kulden ute, derfor ble det en litt kortere økt enn vanlig, men Sæternes fikk de første glimtene av unge Erliens fotballkunnskaper.

Som Aftenbladet skrev allerede fredag, blir Rosenborgs juniorkaptein fra i fjor å se i Sandnes Ulfs drakt kommende sesong.

– Han har mye erfaring fra Rosenborg selv om det ikke er på A-nivå. Vi ikke regner med at han skal være en av bærebjelkene i laget med en gang, men han er en midtbanespiller med store ferdigheter, en som har et skikkelig rykk med ball, en som kan utvikle seg til å bli virkelig bra, vurderer Sæternes.

Les også

Rosenborgs juniorkaptein til Sandnes Ulf

Vegard Østraat Erlien (ex Rosenborg) og Akinshola Akinyemi (ex Fredrikstad) har vært vant til innendørstrening på vinterstid. Det er tøffere forhold på Bogafjell. Foto: Egil Ø. Nærland

Med Vegard Østraat Erlien på plass, har Sandnes Ulf signert fem nykommere, Erlien, Daniel Edvardsen(Bodø/Glimt), Erixon Danso (Jerv), Akinshola Akinyemi (Fredrikstad) og Ári Mohr Jónsson (HB Thórshavn).

Hermann Klepp som er fri fra kontrakten med Viking, kan snart bli den sjette.

– Vi har snakket sammen, og Hermann passer inn i profilen vi ønsker. Han er absolutt interessant, sier trener Sæternes.

26. februar drar Sandnes Ulf til trenings- og kampopphold i Marbella, Spania. Innen den tid er målet å ha en midtstopper og en fleksibel, offensiv midtbanespiller på plass.

– Vi skal ha keeper og spiss i tillegg, de kan gjerne komme tettere opp mot seriestart (2. april), det viktigste er å få de to andre tidlig slik at de blir kjent med spillemåten vår, sier treneren.

– Du har stor kjennskap til og gode forbindelser i spansk fotball. Er det aktuelt å hente en spanjol?

– Neppe, de trenger gjerne et halvt år på å tilpasse seg den nordiske stilen. Vi må ha noen som er klar fra seriestart, svarer Sæternes.

Publisert: