Skal du se VM utendørs på storskjerm? Her finner du stedene

Håper en halv million nordmenn finner veien til VM-arrangementene.

FOTBALLFEST: Soldagene, og tusen sitteplasser under tak reddet arrangementet på Nordnes. I overkant av 60.000 mennesker så EM fra Tollbodallmenningen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det startet på Kontraskjæret i Oslo, men under dette mesterskapet får også flere andre byer muligheten til å arrangere VM-fest utendørs på storskjerm.

Rundt omkring i flere norske byer rigges det i disse dager opp storskjerm, benker og sitteplasser for alle fotballfans som ønsker å nyte mesterskapet sammen med noen tusen andre likesinnede.

Til sammen håper arrangørene i de største byene at nesten en halv million besøkende skal finne veien til storskjermene.

Les også

Her er stjernene som går glipp av VM

Oslo:

Som vanlig blir alle kampene vist på Kontraskjæret. Første gang stedet ble brukt til å vise fotballkamper var i 2006, og siden den gang har det vokst kraftig. Under EM i 2016 var hele 217 000 tilskuere innom, og arrangementet omsatte for 28,3 millioner kroner. I år håper de på publikumsrekord.

Mye er avhengig av været. Vi har klatret fra 100.000 i starten til 220.000 besøkende i 2016 og vi håper på 250.000 besøkende i år. I år er det VM, det er enda flere kamper og flere headlinere, sier sponsoransvarlig Peter Eikeland til bladet Kampanje.

Les også

Engelsk VM-spiller frykter apelyder fra tribunen. Ber familien om ikke å reise til Russland

Arrangementet samarbeider tett med TV 2. NRK og TV 2 har også felles studio på Kontraskjæret.

Det er 18-års aldersgrense på gratisdelen av området, og 20-årsgrense på VIP-området.

Det vil også bli satt opp storskjerm på Prindsen hage og Pokalen, i tillegg til flere andre utesteder i hovedstaden.

Det blir VM-fest på Kontraskjæret i år også. Arrangøren håper opp mot 250 000 besøkende.

Bergen:

Under EM i 2016 ble det rigget til storskjerm på Tollbodallmenningen i Bergen, og over 60 000 mennesker var innom i løpet av mesterskapet. Suksessen gjentas i 2018 foran en storskjerm på 55 kvadratmeter. Det settes også opp sitteplasser for 4000 mennesker.

– Vi håper at det kommer rundt 100 000 mennesker under VM, men slik er vanskelig å forutse. Det er avhengig av været, sier Mats Erik Wøien, festivalsjef for arrangementet i Bergen.

Les også

Hareide lei negative presseoppslag før VM: – Vi må rette blikket mot det positive

De fleste av plassene er under åpen himmel, men det finnes også noen under tak. I tillegg til kampene, satser de også på å tilby andre arrangementer på de kampfrie dagene.

Arrangementene i Bergen, Fredrikstad, Kristiansand, Trondheim og Stavanger arrangeres alle av samme arrangør, Fotballfeber.

FOTBALLFEST: Soldagene, og tusen sitteplasser under tak reddet arrangementet på Nordnes. I overkant av 60.000 mennesker så EM fra Tollbodallmenningen.

Trondheim:

(OBS! På grunn av varsel om sterk vind er VM-festen utsatt torsdag kveld)

Arrangøren skal rigge opp plass til 4000 mennesker som kan nyte alle kampene på en 60 kvadratmeter stor skjerm på Kristiansten festning.

– Vi håper å trekke 100 000 personer til Festningen i løpet av den måneden vi er der. Vi klarte 60 000 i Bergen under siste EM, så vi tror det skal være mulig å få til. Vi er avhengige av litt godvær, men vi skal uansett gjøre dette til et attraktivt arrangement, sa festivalsjef Endre Forbord til Adresseavisen i mai.

Det er første gangen noe slik arrangeres i Trondheim, og det skal være servering av både mat og drikke på området.

Les også

Bendtners spisskonkurrent: Slik tenker Søderlund om VM-vrakingen

Her ved Kristiansten festning setter de opp en storskjerm for å vise VM-kampene. Festivalsjef Endre Forbord håper på nesten 100 000 besøkende.

Kristiansand:

Arrangøren har fått tillatelse til å rigge opp 3000 sitteplasser på Gravane. Der står det også en 45 kvadratmeter storskjerm.

– Vi ligger midt i smørøyet på havnepromenaden, så vi regner med at sørlendingene kommer hit om det blir meldt bra vær. Vi håper at 30 000 skal komme hit i løpet av VM, sier festivalsjef Caroline Nguyen.

På kampfrie dager skal det arrangeres andre aktiviteter, som rekeaften, utekino og quiz.

Stavanger:

Fotballfans i Stavanger kan ta turen til Stavanger konserthus, hvor en 55 kvadratmeter stor skjerm er satt opp i amfiet. Det er plass til 4000 fans der gjennom hele verdensmesterskapet.

– Siden det er utendørs er oppmøtet veldig avhengig av været. Men vi håper at det kommer rundt 100 000 tilskuere i løpet av VM. Men det viktigste er at vi skal vise alle kampene og skape et godt arrangement, sier festivalsjef Siv Mary Espedal.

Christian Øie (t.v.) og Michael Darboe er bemanningsansvarlig og barsjef for arrangementet i Stavanger.

Fredrikstad:

3000 sitteplasser står klar til den første kampen neste torsdag. Stedet er Seiersborg parkeringsplass på øvre del av bryggepromenaden i Fredrikstad. Kampene vises på en 50 kvadratmeter stor skjerm.

– Fredrikstad er et spennende sted med stort nedslagsfelt, og så valgte vi Seiersborg fordi det er sentrumsnært og stort. Vi håper at vi får rundt 60 000 besøkende i løpet av VM, sier festivalsjef Karl Olav Fostervoll.

Han anbefaler folk å booke bord på dagene med de mest interessante kampene.

Tromsø:

Gjengen bak utestedet Storgata Camping inntar Macks gamle tomgodslager i sørbyen i Tromsø. I tillegg til å vise kampene vil det også være muligheter til å delta på flere andre aktiviteter, som fotballbiljard. Lokalet vil ha plass til 500 personer, som kan nyte kampene på en 18 kvadratmeter stor skjerm. Det er også mulighet til å sitte utendørs.

– Fotball er best å se sammen med andre. Da vi fikk muligheten til å gjøre dette før åpningen av Storgata Camping til høsten, var det ingen tvil, sier arrangør Runar Eggesvik til iTromsø.

Skien:

Arkaden storsenter, Odds ballklubb og Viken fiber har gått sammen om å vise VM på storskjerm på handelstorget i Skien. Det vil bli 300 sitteplasser, men det er plass til 6–700 inne på området. Odd låner ut en storskjerm fra Skagerak Arena på 32 kvadratmeter.

Slemmestad:

I bakgården til Sekkefabrikken kulturhus er det satt opp 300 sitteplasser foran en 15 kvadratmeter storskjerm. Arrangementet har 20-årsgrense.

Publisert: