Ronny Deila: - Jeg er 500 prosent mer trygg nå

Celtic-manageren har ladet batteriene i Spania, og han har langt mer selvtillit enn for ett år siden.

Ronny Deila sikret både seriegull og ligacuptrofeet i sin første Celtic-sesong. Nå forventes det at han tar laget til gruppespill i Champions League.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Ronny Deila er tilbake i Glasgow etter å ha feriert på Gran Canaria med familien. Nå starter oppkjøringen til en ny sesong, som starter allerede i midten av juli med Champions League-kvalifisering mot islandske Stjarnan.

For å komme seg inn i det gjeve gruppespillet i verdens største klubbturnering må Celtic vinne 2. rundekampen mot Stjarnan, samt ytterligere to kvalikkamper.

– Jeg vil gjerne tro at sjansen er 100 prosent for at vi kommer oss til gruppespillet, men det er vanskelig å si. Uansett så er jeg 500 prosent mer trygg på sjansene våre nå sammenlignet med i fjor, sier Deila til Daily Record.

Sjokkstart

Han fikk en helt elendig start etter å ha tatt over som Celtic-manager i fjor sommer etter Neil Lennon. Skottene tapte så det sang for Henning Bergs Legia Warszawa i 3. runde av Champions League-kvalifiseringen, men fikk en ny sjanse fordi Legia hadde brukt en spiller som ikke var spilleberettiget. I siste kvalikhinder tapte Celtic mot slovenske Maribor.

Da trodde mange at Deilas Celtic-karriere ville bli kortvarig. Men nordmannen berget seg inn ved å vinne både seriegullet og ligacupen. Nå er Deila en meget populær mann blant Celtic-fansen, men det forventes at laget tar seg videre fra kvalifiseringen.

Deila føler seg langt mer klar for oppgaven nå.

– Alt kom veldig brått på i fjor sommer. Jeg ledet Strømsgodset, og to dager senere signerte jeg papirene som Celtic-manager. To uker senere sto jeg midt oppi Champions League-kvalifiseringen. Nå vet jeg hva som er i vente. Jeg har forberedt meg i ett år og føler meg ansvarlig, og jeg ser virkelig frem til de neste to månedene. Målsettingen er å komme seg til gruppespillet i Champions League, og forhåpentlig klarer vi det, sier Deila.

Studietur til Island

– Vi har mye kvalitet i laget. Vi vet at når Celtic har gode lag, så er de med i gruppespillet i Champions League, og laget har vel gått videre derfra to-tre ganger de siste 15 årene. Avansement er målet, men første steg er å komme seg inn i gruppespillet. Jeg blir veldig skuffet hvis vi ikke klarer det, sier Deila.

Celtic-manageren og resten av trenerteamet reiser neste uke til Island for å studere Stjarnan, det første hinderet på veien mot Champions League.

Celtic starter oppkjøringen med treningskamp mot nederlandske Den Bosch 1. juli. Deretter venter kamper mot Dukla Praha og Real Sociedad, før kvaliken mot Stjarnan.

Den skotske Premier League-sesongen starter 1. august med kamp mot Ross County.

Publisert: