Brann-spiller kan bli Aalesunds nye forsvarskjempe

Jonas Grønner kan bli Lars Bohinens første forsterkning når overgangsvinduet åpner om én måned.

TIL SUNNMØRE?: Jonas Grønner er aktuell for AaFK.
 • Kristian Stenerud
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Lars Bohinen har vært klar på at han ønsker seg tre forsterkninger når overgangsvinduet 19. juli. En av posisjonene Aalesund-treneren ønsker forsterkninger i, er midtstopperplassen, der klubben har hatt få alternativer i vårsesongen.

Sonni Nattestad har vært på lån fra Molde, men i dag bekrefter sportssjef Bjørn Erik Melland i at han er ferdig i AaFK.

Går for overgang

– Avtalen vår med Sonni går ut 19. juli. Agenten har gitt beskjed om at Sonni vil prøve seg i Molde. Det tar vi til etterretning og jobber med andre alternativer, sier Melland til Sunnmørsposten.

FORSVINNER?: Jonas Grønner kan være på vei bort fra Brann.

Sunnmørsposten og Bergens Tidende vet at den spilleren AaFK ønsker å hente, er Brann-spiller Jonas Grønner. Det skal allerede være en dialog mellom klubbene om det som kan bli en overgang for midtstopperen. AaFK har ved flere anlendinger de siste sesongene forsøkt å hente 24-åringen til klubben.

Bjørn Erik Melland ønsker ikke å kommentere Sunnmørspostens opplysninger. Sportssjefkollega Rune Soltvedt i Brann og Grønner selv har ikke svart på våre henvendelser. Heller ikke Grønners agent Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

Signerte ny kontrakt i fjor

– Han er i en alder der han trenger å spille kamper, og han har gått litt for lenge uten kamper nå. Han må komme seg i kampform og da trenger han å spille kamper på et høyere nivå enn 3. divisjon med Brann 2. Ingenting er avklart, men det er en pågående diskusjon, sa Lars Arne Nilsen til Bergensavisen i forrige uke.

Midtstopperen har ikke spilt i en seriekamp for Brann siden 26. november i fjor hjemme mot Tromsø. Denne sesongen har han kun fått sjansen i cupkampene.

Brann-debut da han var 16

Jonas Grønner debuterte for Branns A-lag som 16-åring i 2010, og har nå spilt 99 kamper for klubben. I løpet av sine <år på Stadion har Grønner opplevd nedrykk, opprykk og seriesølv. En periode var han også på utlån til KR Reykjavik, der Grønner ble islandsk seriemester.

Jonas Grønner var tidligere kaptein for Norges U21-landslag. Da han ble for gammel for å være med der, ble spilletid i klubben enda viktigere for Grønner. BT har omtalt hvordan minuttene på banen er blitt færre og færre - år for år.

Grønner forklarte i vinter hva han ser på som det mest problematiske med å være reserve.

– Det ene er kamprytme og timing, ting som sitter i hodet og er helt naturlig når du spiller uke etter uke. Da vet du hvordan ballen lander på en annen måte. Det er punkt én. Punkt nummer to er usikkerhet. Hvis du ikke spiller fast, blir du mer usikker når du gjør feil, sa Grønner til BT før sesongen.

Nå kan han få muligheten til å spille fast - i Aalesund.

Publisert:
 1. Aalesunds FK
 2. SK Brann
 3. Fotball
 4. Fotball 1. div
 5. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

 2. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

 3. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

 4. – Veldig overrasket over bivirkningene. Hadde ikke trodd jeg skulle bli så preget

 5. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

 6. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet