Manchester City snudde i Tyskland med ti mann på banen

Schalke hadde Manchester City i kne hjemme på Veltins-Arena.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

SCHALKE – MANCHESTER CITY 2–3

– Dette var en veldig tøff kamp. Vi gjorde det vanskelig for oss selv innimellom, men vi sto sammen og kjempet videre. Vi har hatt noen tøffe perioder denne sesongen, og du kan ikke vinne hver kamp 3-0. I Champions League blir du straffet, sa matchvinner Raheem Sterling.

  • Se høydepunktene i videovinduet øverst i saken!
Raheem Sterling avgjorde kampen for Manchester City.

Fra og med utslagsrunden i denne utgaven av Champions League var det duket for VAR (video assistent referee), og på Veltins-Arena i Gelsenkirchen fikk man virkelig merke seg den teknologiske nyvinningen.

Manchester City tok ledelsen etter en kjempeblemme fra tyskernes keeper Ralf Fährmann. Sisteskansen forærte en pasning til David Silva, som kunne spille på tvers til Sergio Agüero, som trillet ballen i det åpne målet.

Etter scoringen måtte dommer konsultere med sine medhjelpere. For i forkant hadde Aymeric Laporte gått hardt til i en hodeduell på motsatt side av banen. City-spilleren gikk fri, og målet ble stående – til Schalkes fortvilelse.

To straffespark

Så var det duket for VAR på nytt. Et skudd ble fyrt av fra Schalke. Inne i 16-meteren endret ballen retning via hånda til Nicolás Otamendi. Dommeren blåste hjørnespark, men hans medhjelpere i «VAR-bussen» overstyrte – og det ble dømt straffe. I tillegg kom et billig gult kort, som seinere skulle bli skjebnesvangert for gjestene.

Viasat-ekspert Morten Langli var ikke enig i avgjørelsen.

Nabil Bentaleb ekspederte straffen sikkert i nettet bak Ederson og utlignet dermed for vertene.

Nabil Bentaleb scoret på to straffer mot Manchester City.

Så gikk det fra vondt til verre for City. Schalke tok et frispark fra dypet. Inne i feltet var Fernandinho fremme med armene og holdt igjen en Schalke-spiller. Dommeren var sikker. Straffe på nytt. Det ble igjen konsultert med det utvidede dommerteamet, men denne gangen var man enige om avgjørelsen. Bentaleb stilte seg opp igjen og sørget for 2–1.

Det var for øvrig Bentalebs trettende og fjortende straffe på rad i mål.

Carlos del Cerro konsulterer med VAR-dommerne.

Fra sine egne man skal ha det

Så tilbake til Otamendi. I en duell midt på banen med østerrikske Guido Burgstaller var Otamendi på etterskudd og laget frispark. Kveldens dommer Carlos del Cerro var ikke i tvil og viste ut argentineren.

På tross av å være en mann mindre styrte gjestene fra Manchester spillet. Fem minutt før slutt ga det uttelling.

Den tidligere Schalke-spilleren Leroy Sané stilte seg opp rundt 25 meter fra mål. Innbytteren fikk drømmetreff og ballen skrur inn i krysset bak en sjanseløs Fährmann.

– Dette betyr mye. Jeg synes det er litt trist for Schalke, for atmosfæren her var utrolig som alltid. Schalke var veldige gode, og forsvaret deres gjorde det vanskelig for oss. Til slutt klarte vi det og fikk tre bortemål. Det er det viktigste, sa Sané, ifølge BBC.

Helt på slutten serverte City-keeper Ederson et utspill som havnet helt fremme med Schalkes 16-meter. Sterling var sterk og heldig som fikk med seg ballen inn i feltet hvor den engelske landslagsspilleren satte sikkert inn seiersmålet.

Raheem Sterling satte inn 2–3 helt på tampen og sørget for lyseblå seier i Gelsenkirchen.

Etter målet kokte det på banen. Burgstaller sendte den unge Zinchenko i bakken – for så å skjelle ut ukraineren.

Det hele endte med knuffing der dommer til slutt belønner kamphanene Ederson og Burgstaller med hvert sitt gule kort.

Publisert: