Utestenger dommer for å ha brukt stein, saks, papir

David McNamaras improvisasjon ble dårlig mottatt av det engelske fotballforbundet.

Steph Houghton tok stein, sak, papir før et møte med Reading. Det førte til straff for dommeren. Her er Manchester City-spilleren i duell med Ada Hegerberg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Englands fotballforbund (FA) har valgt å utestenge dommer David McNamara i tre uker etter at han gjorde seg bort i en superligakamp for kvinner.

Gode råd ble dyre for dommeren, som hadde forlagt mynten man vanligvis bruker for å avgjøre hvilket lag som skal ta avspark.

McNamara valgte å la kapteinene, Manchester Citys Steph Houghton og Readings Kirsty Pearce, avgjøre saken ved å kjøre stein, saks, papir. Det likte dommersjefen og FA dårlig, skriver BBC.

– Det var et øyeblikks galskap, sier dommersjef Joanna Stimpson.

– Dommeren hadde glemt mynten, og i det øyeblikket, i en TV-kamp, var han virkelig under tidspress. Han burde ha vært bedre forberedt. Han skulle hatt en mynt. Det var skuffende, uakseptabelt og uprofesjonelt, fortsetter hun i sin knallharde karakteristikk av McNamaras opptreden.

Dommeren er utestengt i tre uker fra og med 26. november.

– FA kan bekrefte at dommer David McNamara er blitt utestengt i 21 dager etter å ha godtatt en tiltale om ikke å ha handlet til det beste for idretten, heter det fra forbundet.

Publisert: