I dag vender Wayne Rooney tilbake til Old Trafford som Everton-spiller. José Mourinho tror at han vil bli hyllet av publikum.

– En av de viktigste spillerne i denne klubbens historie.

Wayne Rooney vender tilbake til Manchester og sin tidligere sjef José Mourinho søndag. Foto: Carl Recine / X01095

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Manchester United-manager José Mourinho forventer at Wayne Rooney får en svært god velkomst når han vender tilbake til Old Trafford som Everton-spiller.

«De røde djevlene» tar imot Everton i Premier League søndag. United har ti poeng etter fire spilte serierunder, mens Everton står med fire. Merseyside-klubben har hatt motgang de siste ukene, det samme gjelder Rooney.

 • Følg kampen direkte her 17.00!

Veteranen, som kom tilbake til Everton fra United i sommer, måtte nylig inn på teppet hos manager Ronald Koeman etter å ha blitt tatt for fyllekjøring.

Mourinho mener engelskmannen, som har scoringsrekorden i United, vil bli tatt godt imot av hjemmefansen på Old Trafford.

– Wayne er åpenbart en av de viktigste spillerne i denne klubbens historie. Jeg tror publikum kommer til å vise ham den respekten han fortjener. Jeg håper det skjer før og etter kampen, ikke mens den pågår, sier portugiseren, ifølge ESPN.

Les også

Britisk storavis: Norsk landslagsspiller ønsket av Premier League-klubb

Legende

Mourinho hadde Rooney i stallen i sin første sesong som United-manager (i 2016/17). Han sparer ikke på rosen om 31-åringen.

– Det var en enkel avgjørelse å la ham gå tilbake til Everton. Når en legende bestemmer seg, så blir det slik han ønsker det, sier Mourinho, ifølge Sky Sports.

– En klubblegende fortjener å få velge selv, legger han til.

En annen spiller som kommer til å ha søkelyset på seg, er Uniteds formspiss Romelu Lukaku. Belgieren, som ble hentet fra Everton i sommer, har scoret fire seriemål på fire kamper. Tirsdag nettet han også da United slo Mohamed Elyounoussis Basel 3-0 i mesterligaen.

Les også

Mourinho: – Vi trenger Pogba og vil sikkert savne ham

– Riktig tidspunkt

– Romelu har kommet til denne klubben på riktig tidspunkt i karrieren. Han har en bra fotballalder, og han har flere års erfaring i Premier League. Han er åpenbart en spiller som har tilpasset seg Premier League, sier José Mourinho.

Romelu Lukaku har vist scoringsform i United-trøyen siden overgangen fra Everton i sommer. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix

Han peker også på viktigheten av at kraftspissen har det bra utenfor banen.

– Romelu hadde gode venner i garderoben fra før av. Han har integrert seg godt i stallen vår. I tillegg passer han godt til spillestilen vår, så han har kommet hit på et godt tidspunkt, gjentar United-sjefen.

Everton-manager Koeman vet naturlig nok at Lukaku kan skape trøbbel.

– Vi kjenner ham veldig godt. Han er en av de beste spissene. Han har mange kvaliteter, men vi jeg vet hvordan vi skal forsvare oss mot ham, sier nederlenderen.

Publisert:
 1. José Mourinho
 2. Premier League
 3. Wayne Rooney
 4. Romelu Lukaku
 5. Everton FC

Premier League

SVUTMP
1Manchester City35255572264680
2Manchester United342010467363170
3Chelsea351810755322364
4Leicester City351961063432063
5West Ham United351771155451058
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. I januar måtte han bruke rullator for å bevege seg. Så fikk han hjelp fra Stavanger kommune

 2. Fin start på uka – kan bli 18 grader på tirsdag

 3. Viking-børsen: Joe Bell best da Viking feide over Brann

 4. Fikk kjeft etter 40 sekunder. Resten ble en fest for Viking-trenerne

 5. Amanda Gorman (23) har en helt spesiell grunn til å ikke være med på vennenes selfier

 6. Vi er uenige om mye, men enige om dette: Påstanden til Gjems-Onstad er grov og den er feil