Rashford slaktes etter straffesituasjonen: – Det er helt patetisk

Manchester United måtte nøye seg med ett poeng på hjemmebane.

Tv-bildene viste at Rashford var på vei ned før han kom på høyde med keeperen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

MANCHESTER UNITED - SWANSEA CITY 1–1

Manchester Uniteds mål i slutten av første omgang i kampen mot Swansea var av det svært kontroversielle slaget. Dommeren brukte lang tid på å bestemme seg, før han omsider blåste i fløyta og pekte på straffemerket.

Keeper Fabianski trakk hendene til seg rett før Rashford kom fram.

TV-bildene viste at Marcus Rashford falt allerede før han kom i kontakt med keeper Lukasz Fabianski, og at straffesparket aldri skulle vært dømt. Nå slaktes unggutten av ekspertene.

– Av og til er det spillere som hiver seg fordi de forventer å bli tatt. De gjør det for å beskytte seg selv. Men etter å ha sett dette mange ganger, så er ikke det tilfelle her. Dette er filming. Det burde vært gult kort til Rashford og utspill fra mål, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Les også

Tallknuserne har regnet ut hvordan Premier League ender: Manchester United havner utenfor topp fire

– Patetisk

Fotballekspert Brede Hangeland gikk enda lenger i praten i pausen.

– Keeperen trekker til seg armene. Det er helt patetisk av Rashford. Hadde det vært en italiener eller spanjol som hadde gjort dette, hadde han blitt slaktet fullstendig. Det var en skandaløst dårlig avgjørelse av dommeren, sa han på TV 2.

Swansea-manager Paul Clement var ikke i tvil om hva han mente om situasjonen rett før pause.

– Mine spillere mente at det ikke var straffe, og etter at jeg har sett reprisene ser jeg at spilleren har lurt dommeren. Den er klar, det er ikke noen annen måte å se det på. Det så ut som dommeren hadde tvil siden det tok tid før han blåste. Jeg snakket med han i etterkant,, og han sa at han fikk beskjed fra assistenene sine. Det var en feil, han gikk ned før det var kontakt, sier Clement til BBC.

– Gikk ned som en klovn

Unggutten blir slaktet på The Suns livedekning av kampen.

– Marcus Rashford, du burde skamme deg. Det er klar filming, han går ned som en klovn. Sjokkerende, skriver Gavin Newsham i livebloggen.

Chris Sutton, den tidligere landslagsspilleren, var klar i sin bedømming av situasjonen.

– Rashford filmet seg til straffe, det er en virkelig dårlig avgjørelse. Og virkelig dårlig gjort av Rashford. Det er ikke straffe på en million år, skriver han ifølge BBC.

Les også

Her jubler Martial for scoringen som koster Manchester United nærmere hundre millioner kroner

Straffesparket satte Wayne Rooney kontant i mål. Målet var hans 252. mål for de røde fra Manchester. Ti minutter før slutt utlignet islandske Gylfi Sigurdsson på et lekkert frispark fra omtrent 20 meter. Han skrudde ballen over muren, og utagbart i krysset bak De Gea.

– Vi tapte poeng og mistet spillere. Dette var en dårlig dag, sa Mourinho etter kampslutt, ifølge BBC.

– Spillerne ga alt de kunne, så jeg kan ikke kritisere dem. Men vi er slitne. Det er umenneskelig å spille ni kamper i april, slik vi nå har gjort, la portugiseren til.

Gjestene åpnet friskt

Swansea åpnet friskt på Old Trafford. Waliserne fikk tidlig en nestensjanse da Bailly klarerte ballen i Sigurdsson og i nettveggen. Like etter fikk Fernando Llorente en stor mulighet. David de Gea reddet først forsøket fra kort hold, og United fikk med nød og neppe avverget returen.

Les også

Liverpool-legende hånet Mourinho før kampen. Så svarte Manchester United på tiltale

Vertenes første sjanse kom ved Jesse Lingard etter 16 minutter. Anthony Martial spilte fint fri Lingard, men kantspillerens avslutning ble for svak. Fabianski fikk slått til corner.

Anthony Martial fikk så en stor sjanse etter en halvtimes spill. Franskmannen skar inn fra venstre og løsnet skudd, men Fabianski kastet seg ned og reddet.

Store sjanser

Like etter hvilen falt det en gigantsjanse til målscorer Rooney. Veteranen fikk ballen i svært god posisjon inne i boksen, men spissen avsluttet rett i ryggen på lagkamerat Martial. Da burde det ha stått 2-0.

Etter Swanseas utligning presset United på for seieren, og kom til noen gode forsøk, men gjestene kunne ha tatt med seg alle poengene da Llorente fikk en kjempesjanse like før slutt. Spanjolen misset imidlertid alene med De Gea.

Les også

Manchester United må til Spania i semifinalen

Swansea fikk også en skade søndag. Skadeplagede Jefferson Montero måtte ut etter 70 minutters spill, kun fem minutter etter at han kom innpå.

Søndagens resultat gjør at Uniteds jakt på en topp-fire-plassering blir tøffere. Laget er à poeng med naboen City på fjerdeplass, men sistnevnte kan få en luke med seier mot Middlesbrough senere søndag. Swansea har på sin side to poeng opp til Hull på sikker plass.

Swansea sliter voldsomt i nedrykksstriden tre kamper før slutt. De ligger nå på 18. plass, to poeng bak Hull. Med tre poeng mot Manchester United hadde de gått forbi på bedre målforskjell.

Skademarerittet fortsetter for Mourinho

United har vært svært plaget med skader den siste tiden. Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Paul Pogba, Chris Smalling og Phil Jones sliter alle med skader. Under kampen mot Swansea ble det enda verre. Både Luke Shaw og Eric Bailly måtte gå av banen.

Les også

Zlatans eget løfte i natt: - Jeg legger ikke opp

Først ute var venstrebacken Shaw, som har slitt med spillertid og form etter en bruddskade i foten. Plutselig tok han telling kort tid ut i kampen. Han holdt seg til venstrefoten og kunne ikke fortsette.

Et stykke ut i 2. omgang gikk midtstopper Bailly av med det som så ut som et overtråkk. Det er dårlige nyheter før torsdagens semifinale mot Celta Vigo i Europaligaen. Bailly har vært i storform den siste tiden.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk