Jostein (19) er på full fart inn i TIL-laget

I 2015 spilte Jostein Gundersen hovedsakelig 3.-divisjonsfotball. I 2016 tyder mer og mer på at han vil bli et fast innslag i eliteserien for TIL.

HØYAKTUELL: Jostein Gundersen går mot trolig startplass både mot Sogndal i kveld, og Molde i serieåpningen. Her sammen med Henrik Gjesdal (til venstre) i Spania.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

LA MANGA (iTromsø): Gundersen spiller høyst trolig fra start for TIL mot Sogndal i Spania mandag kveld. Det er den nest siste treningskampen før alvoret starter mot Molde 13. mars.

— Jeg har serielaget klart i hodet, men det er en tre-fire roller jeg er usikker på fordi spillere har prestert godt i det siste. Konkurransen på kant, spiss og midtstopper er tøffere enn jeg hadde trodd. I tillegg har Henrik Gjesdal meldt seg på som kandidat til venstrebackplassen, sier hovedtrener Bård Flovik til iTromsø.

Les også

Ekspert: - Legges målansvaret på Moussa, rykker TIL ned

11 minutter

En av spillerne som i vinter har tatt store steg er Jostein Gundersen. Midtstopperen fra Tromsø har fått mye spilletid både mot Bodø/Glimt og Hammarby, og har både der og i trening imponert trenerne såpass mye at startplass mot Molde 13. mars er innen rekkevidde. Konkurrentene om å spille ved siden av kaptein Simen Wangberg er Magnar Ødegaard og Henrik Gjesdal.

— Jostein konkurrerer veldig sterkt inn i et førstelag. Han har utviklet seg godt i vårt miljø, og vi har prøvd å gi han ansvar og tillit underveis. Jostein har ferdigheter som er gode nok, men mangler egentlig bare erfaring, sier Flovik til iTromsø.

For i 2015 fikk Gundersen tre kamper som innbytter i eliteserien med til sammen 11 minutter, uten at det stopper ambisjonene hans.

— Jeg har hatt en veldig god oppkjøring, og kjenner meg nærmere enn noen gang. Jeg forstår de som er skeptiske fordi de ikke vet hvem jeg er, men jeg er glad folk har meninger om det vi gjør, sier tromsøværingen som er 186 centimeter høy.

— Jeg synes høyden jeg har er bra til å være midtstopper. Jeg har både bevegeligheten og styrken, mener han.

Som iTromsø tidligere har omtalt jakter TIL fortsatt en ny midtstopper før overgangsvinduet stenger 31. mars.

— Vi har fire gode stoppere her, og føler vi kan gjøre en god jobb. Kommer det en ny spiller så endrer ikke det så mye, sier Gundersen til iTromsø.

Flovik erkjenner at det er et tøft valg å sette inn en 19-åring fra start i eliteserien på midtstopperplass.

— Hvis Jostein har kvalifisert seg til å spille, så er han klar. Jeg er ikke bekymret for alderen hans, sier Flovik.

Les også

Her må den russiske spilleren stoppes med makt etter TIL-kampen

Les også

Gunnar Grindstein (54) har dekket TIL i 27 år: - Jeg har vært privilegert

Gamst og Johansen ute?

På dagens trening fikk Jonas Johansen en smell, og ble liggende etter å ha fått kneet sitt mot leggen til en lagkamerat. Han ble sendt rett opp til behandling, og er dermed usikker til oppgjøret mot Sogndal. Heller ikke Morten Gamst Pedersen blir å se på banen i morgen på grunn av en kjenning i et lår.

— Dersom det bare var en støtskade trenger det ikke være så alvorlig for Jonas, sier Flovik til iTromsø.

På keeperplassen starter Filip Loncaric som dermed overtar plassen fra Gudmund Taksdal Kongshavn. De to har spilt cirka like mye i oppkjøringen.

— Konkurransen er bra mellom de to, og det var bestemt på forhånd at de skulle stå en kamp hver. Vi vurderer situasjonen fortløpende, og den som står generalprøven mot Brann neste søndag vil også stå serieåpningen, varsler Flovik.

iTromsø tror TIL-laget som starter mot Sogndal blir som følger: Filip Loncaric, Hans Norbye, Jostein Gundersen, Simen Wangberg, Lasse Nilsen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Christian Landu-Landu, Jens Jacobsson, Aron Sigurdarson, Gjermund Åsen, Sofien Moussa.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk