Real Madrid gikk på trynet ut av Champions League: – De tror det ikke selv

Ajax herjet med Real Madrid på Santiago Bernabéu, vant 4–1 og gikk videre til kvartfinalene.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Real Madrid – Ajax 1-4 (3–5 sammenlagt)

Det var det ikke mange som hadde trodd på forhånd. Real Madrid hadde 2–1 å gå på fra oppgjøret i Amsterdam, men i storstuen i Madrid klarte virkelig ikke stjernegalleriet å innfri.

Ajax, og særlig Dusan Tadic, herjet med spanjolene. Serberen var involvert i alt Ajax gjorde offensivt og dundret ballen i krysset til 3–0 etter å ha servert på de to første scoringene.

Les også

Kane ble matchvinner i Tyskland

– De har spilt helt strøken fotball. De har imponert kolossalt i kveld, sa ekspert Lars Tjærnås.

Real Madrid-spillerne så helt resignert ut etter å ha havnet bakpå.

– Det er en likegyldighet som er vond å se på, meldte Viasat-kommentator Roar Stokke.

Les også

Spanske medier hevder storklubb vil kjøpe Martin Ødegaard for 200 millioner kroner

Marco Asensio ga hjemmelaget et håp om et comeback da han sendte ballen i mål på førstetouchet i det 70. minutt, men da var det for sent.

Dansk frisparkscoring

I stedet gjorde Lasse Schöne ydmykelsen total med et frispark som avslørte ikke helt patent keeperspill av Thibaut Courtois.

– De tror det ikke selv, ropte Stokke.

Marco Asensio og Real Madrid røk ut av Champions League.

5–3 sammenlagt til Ajax betyr at regjerende mester Real Madrid er utslått før kvartfinalene.

Marerittet startet allerede etter syv minutter. Tadic var arkitekten da han la ballen ut til Hakim Ziyech, som plasserte ballen i hjørnet.

Vondt ble til verre da David Neres chippet ballen over Courtois fra kort hold i det 18. minutt. Tadic var igjen servitør da han sendte ham gjennom etter å ha tatt finten som Madrid-legenden Zinédine Zidane var kjent for.

Ajax-spillerne feirer Dusan Tadic`3–0-scoring mot Real Madrid.
Les også

Nå har Barcelona vunnet flere El Clásico enn Real Madrid

VAR-kaos

Ajax fortsatte å produsere sjanser, men fikk ikke nettsus igjen før Tadic smalt ballen i nettet etter 62 minutter. Det tok flere minutter før scoringen ble godkjent, da VAR-teamet måtte se om ballen var ute til innkast i starten av angrepet til Ajax, men målet ble til slutt stående.

Asensio fikk endelig ballen i mål for Real Madrid åtte minutter senere, men da danske Lasse Schöne skrudde et innoverskrudd frispark over Courtois og i lengste var det virkelig kjørt for Real Madrid.

Kampen ble på mange oppsummert for spanjolene da Karim Benzema skled da Real Madrid var to mann alene med keeper etter en forsvarstabbe i sluttminuttene.

Real Madrid måtte klare seg uten kaptein Sergio Ramos mot Ajax. Real Madrids forsvarsspiller fikk to kampers karantene etter at han med vilje pådro seg gult kort i det første møtet med Ajax.

Grunnen skal ha vært at han ville nulle ut kortene til første kamp i kvartfinalene. Det skulle vise seg å være en stor tabbe.

Hans erstatter i forsvaret, Nacho, fikk også marsjordre på overtid da han pådro seg to gule kort på rappen for en takling og en påfølgende dytt.

Publisert: