Tre storklubber kan rykke ned: Én av disse får en blytung søndag

Lars Bohinen har spilt for to av klubbene. Her avslører han hvem han håper og tror berger plassen.

NTB scanpix, Nina Eirin Rangøy, Reuters
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Søndag spilles den 46. og siste serierunden i engelsk Championship. Tre storklubber kjemper desperat for å unngå nedrykk til League One (nivå tre):

  • Blackburn ligger før runden an til å måtte ta den tunge turen ned sammen med nedrykksklare Rotherham og Wigan. Blackburn har 48 poeng (minus 14 i målforskjell). I siste runde møter de Brentford borte.
  • Nottingham Forest ligger så vidt over streken med samme poengsum som Blackburn. Forest har minus 13 i målforskjell. I siste kamp venter Ipswich hjemme på et fullsatt City Ground.
  • Også Birmingham lever farlig med 50 poeng og minus 20 i målforskjell. Skulle både Blackburn og Forest vinne sine kamper, holder det ikke med uavgjort for Harry Redknapps lag borte mot Bristol City. Da rykker Birmingham ned på dårligst målforskjell!
Les også

Lege vil bruke Zlatan til forskning: – Har aldri sett noe lignende

– Jeg håper at både Forest og Blackburn holder seg, sier Lars Bohinen.

– Ikke til å forstå

Den nåværende Sandefjord-treneren spilte for Nottingham Forest i perioden 1993 til ’95. Han ble en stor «hit» i East Midlands-klubben. Så signerte han for Blackburn, som i likhet med Forest ikke er til å kjenne igjen fra storhetstiden.

FOREST-STJERNE: Lars Bohinen hadde noen av sine beste år som fotballspiller i Nottingham Forest. Her fra 3–1-seieren mot Wimbledon på City Ground i 1994.

Nå er det ekstremt mye kaos i begge klubbene, noe Bohinen synes er trist.

– Det er svært merkelig at disse to klubbene er i den situasjonen. Det er ikke til å forstå med de ressursene som både Forest og Blackburn rår over. Klubbene er blitt drevet særdeles dårlig de siste årene, sier Bohinen.

Søndag kveld spiller Sandefjord bortekamp mot Viking. Før den tid vil Bohinen følge spent med på hvordan det går i Championship.

Les også

Sikret opprykket: - Newcastle er tilbake der de hører hjemme

– Hva sier magefølelsen din?

– Jeg tipper at Forest holder seg. Og at Blackburn rykker ned, sier Bohinen.

– Du er Forest-fan?

– Ja, det kan du si, sier Bohinen.

Han har Forest-tatovering og bilde av seg selv i Forest-drakt på Twitter.

Målforskjell kan bli avgjørende

NEDTUR: Morten Gamst Pedersen hadde mange fine år med Blackburn i Premier League. Søndag kan klubben rykke ned til nivå tre. Her sammen med Michel Salgado i 2010.

En som definitivt håper på Blackburn-opptur er Morten Gamst Pedersen, som spilte for Rovers fra 2004 til 2013.

Noen nervepirrende timer blir det uansett. Utgangspunktet er at Blackburn må oppnå et bedre resultat enn Nottingham Forest for å overleve. Det er ikke sikkert at seier er nok heller: Dersom Blackburn for eksempel skulle vinne 2-0, og Forest vinner 1-0, vil begge lag ende på 51 poeng og minus 12 i målforskjell.

Da vil Blackburn rykke ned på færre scorede mål enn Forest…

Søndag ved 15-tiden vet vi svaret.

KAN RYKKE NED: – Alle mener jeg er gal, sa Harry Redknapp (70) da han tok over som Birmingham-manager tre runder før slutt. Så langt er det blitt en seier og ett tap. Han kan bli frelser, eller han kan bli husket for den som mislyktes.

PS: Brighton og Newcastle er allerede klar for opprykk til Premier League. Reading, Sheffield Wednesday, Huddersfield og Fulham skal spille kvalik om den siste opprykksplassen (Leeds har riktignok en teoretisk mulighet til å gå forbi Fulham).

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk