Formtopp sender Silje (25) rett inn i landslagsdiskusjonen: – Hun har virkelig stått frem og nærmer seg de aller beste

Resultatene de siste ukene gjør at Silje Theodorsen (25) nærmer seg det gjeveste selskap.

Silje Theodorsen hakk i hæl på finske Laura Monone under helgens 30 km i Holmenkollen.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

25-åringen fra Tromsø imponerte voldsomt med sin første verdenscupdeltakelse på over to år, da hun lørdag gikk inn til 13.-plass på tremila i Kollen, som nest beste norske løper.

Sjansen i verdenscupen fikk hun etter en enorm februar i norgescupen med to 1.-plasser på Gålå, i 10 km fri og 15 km klassisk, før hun helgen etterpå fulgte opp med 2.-plass på 10 km klassisk, 1.-plass på 10 km fri og 9.-plass på sprinten under norgescupen i Mjøsa.

– Jeg regner med du også har sett resultatlistene i det siste. Silje har hatt en veldig bra sesong, særlig nå på slutten. Resultatet i Kollen bekrefter det hun har gjort i ukene før, sier landslagstrener Ole Morten Iversen til iTromsø.

– Lite realistisk

På spørsmål om Theodorsen neste år kan være aktuelt for landslaget, svarer Iversen følgende.

– Det er en måneds tids igjen av sesongen, og det blir helt feil fokus å tenke på nå. Det er mye som skjer nå med verdenscup i Canada og Skandinavisk Cup. Silje må holde fokuset på å gå gode skirenn. Alle gode sikrenn teller i en slik vurdering, sier Iversen.

Men han avslører at rekruttlandslaget er det mest realistiske for Theodorsen, dersom hun skal få et «opprykk» fra regionlaget Team Nord-Norge foran nestes sesong.

– Elitelandslaget er nok lite realistisk, og rekruttlandslaget er for tidlig å si noe om. Det er ikke bestemt antall løpere og trenere og sammensettingen der. Silje har hatt en fantastisk bra sesong uten å ha vært på noe landslag, så det er ingen grunn til bekymring. Hun har gjort mye bra og må fortsette videre på den gode jobben hun har lagt ned, sier Iversen.

– Imponert over Silje

Sammenlagt er Theodorsen nummer to i norgescupen sammenlagt med 581 poeng totalt. Kathrine Rolsted Harsem leder med 830 poeng. Norgescupen avsluttes i slutten av mars med 5 km klassisk og 30 km fri på Lillehammer.

Før det venter to helger i Harstad for Theodorsen. Først avslutningen i Skandinavisk Cup og helgen etter er det NNM i samme by.

– Jeg er imponert over Silje. Hun har levert stabilt bra både i klassisk og fristil. Hun har virkelig stått frem og nærmer seg de aller beste. Slike jenter trenger vi, sier Iversen.

Publisert:
 1. Langrenn
 2. Landslag
 3. Ole Morten Iversen
 4. Norge

Mest lest akkurat nå

 1. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

 2. Slik så det ut ved Vålandstårnet i kveld

 3. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

 4. Avhørte vitner kan ha husket feil

 5. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter

 6. To Viking-talenter tatt ut på landslaget