Messi må spille for tomme tribuner i Champions League

Champions League-kampen mellom Barcelona og Napoli neste uke vil bli spilt for tomme tribuner på grunn av virusutbruddet.

Publisert: Publisert:

Flere kamper i Europa må spilles uten tilskuere denne uken på grunn av frykten for koronaviruset. Foto: JUAN MEDINA / Reuters / NTB scanpix

  • NTB-Ritzau

Det opplyser den spanske klubben tirsdag. Lagene spilte 1–1 i det omvendte oppgjøret for en uke siden da Antoine Griezmann sørget for at Barcelona fikk med seg et viktig bortemål. Dries Mertens scoret for Napoli.

Kampen føyer seg inn i en rekke kamper som lider samme skjebne i Champions League og Europa League.

Tidligere tirsdag ble det kjent at den første av europaligaens åttendedelsfinaler mellom Sevilla og Roma skal spilles uten tilskuere torsdag.

– Dette gjøres for tilskuernes sikkerhet og for å unngå spredning av koronaviruset, opplyser klubben.

I Champions League må også Erling Braut Haaland og hans Borussia Dortmund spille for tomme tribuner i onsdagens returoppgjør borte mot Paris St. Germain. Haaland scoret begge målene for Borussia i det første oppgjøret, der tyskerne vant 2–1. Også tirsdagens kamp mellom Valencia og Atalanta skal spilles foran tusenvis av tomme seter.

Mandag ble det bestemt at all idrett i Italia avlyser alle idrettsarrangementer, på alle nivåer, frem til 3. april. Også dette et ledd for å begrense smitte av koronavirus. Italia er et av landene som er hardest rammet av viruset.

Når Eliteserien i fotball i Norge straks starter opp, er det ikke like dramatiske tiltak som er satt i verk. Norges Fotballforbund har bestemt at spillerne inntil videre ikke skal ta hverandre i hendene, hverken før eller etter kamp.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Stupebrett i Stavanger ble fjernet umiddelbart etter dybdemåling

  2. Byfjordtunnelen: Fortsatt køer på grunn av bilberging

  3. Her kjører 7000 biler i døgnet på en bru der det bare er plass til en bil om gangen

  4. Gjestene strømmer til fra hele verden. Noen hater ham intenst for nettopp det

  5. 37 koronasmittede pasienter innlagt på norske sykehus

  6. Regjerings­partiene enige om Moria-løsning

  1. Lionel Messi
  2. FC Barcelona