Pinlig United-tap: Supporterne sang i protest

Hjemmefansen på Old Trafford viste tydelig misnøye mot eierne da Ole Gunnar Solskjærs United gikk på et stygt tap hjemme mot Burnley.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tapte 0–2 hjemme for Burnley onsdag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Manchester United – Burnley 0–2

Burnley vant 2–0 over Ole Gunnar Solskjær og Manchester United etter scoringer av Chris Wood og Jay Rodriguez. Dermed tok Burnley sin første borteseier mot United siden 1962.

Det første målet kom etter en dødball, det andre var en perle av Rodriguez. United ville slå tilbake etter 0–2-tapet for erkerival Liverpool i helgen. Istedenfor ble det en gedigen nedtur. Solskjær ligger med tapet seks poeng bak Chelsea på fjerdeplass.

Solskjær: – Ikke bra nok

Da Solskjær møtte TV 2 etter kampen mot Burnley, var han tydelig skuffet over prestasjonen til United.

– Det er ikke bra nok. Vi skaper ikke gode nok sjanser. Og de tre sjansene vi får tar vi ikke, og da vinner du ikke i Premier League. Det er skuffende. Det var en velfortjent Burnley-seier. Det er hardt, jeg tror spillerne også er skuffet, sa Solskjær.

Protest fra hjemmepublikumet

Nedturen førte til stor frustrasjon blant hjemmefansen på Old Trafford. I det 65. spilleminuttet reiste et samlet Old Trafford seg og sang: «We want our United back», før de fulgte opp med: «Stand up if you hate Glazers».

Dette var en protest mot Uniteds amerikanske eiere, Glazers-familien. Store deler av United-supporterne er som kjent misfornøyde med både eierne og administrerende direktør i klubben, Ed Woodward, etter de siste års skuffende resultater.

– Det er sjeldent jeg har hørt Old Trafford så høylytt som det er her nå, når de har ligget under 0–2, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Flere engelske journalister rapporterte også om tilropene fra United-fansen. Blant annet Simon Peach (PA) og Samuel Luckhurst (Manchester Evening News):

Selv tok Solskjær tilropene fra fansen med knusende ro.

– Det er vanlig at når det går dårlig på banen at fansen blir misfornøyd. Vi må bare konsentrere oss om å gjøre det godt på banen. Heldigvis er det en ny kamp på søndag, vi kan ikke synes synd på oss selv, sier United-manageren.

– Presset begynner å tære på Solskjær

I TV 2s studiosending etter kampen, ble kanalens mangeårige Premier League-kommentator, Øyvind Alsaker, spurt om hva resultatet mot Burnley betyr for Solskjær.

– Jeg møtte Ole Gunnar etter kampen mot Liverpool. Det var åpenbart at det var en Ole Gunnar Solskjær som merket presset, han agerte og argumenterte annerledes enn slik vi så han i begynnelsen. Han kjenner presset, og den siste nyheten om Marcus Rashfords brudd i ryggen var det siste han trengte. Slike resultat som mot Burnley bringer han et skritt nærmere å miste det han anser som drømmejobben, sa Alsaker.

Alsaker var heller ikke nådig i Uniteds mangeårige arbeid med spillerlogistikk etter at tidligere United-manager Sir Alex Ferguson ga seg våren 2013.

– De har hatt en hinsides spillerlogistikk, de er så langt bak City og Liverpool at det er helt ufattelig. Presset er umenneskelig, og nå begynner det å tære på Ole Gunnar Solskjær, sier Alsaker.

Sjansesløseri

United fikk en positiv åpning på kampen, og skapte flere gode sjanser til å ta ledelsen mot Burnley.

Anthony Martial fikk to enorme muligheter til å gi Solskjærs menn 1–0, men spissen klarte ikke å sette ballen i mål. Etter ett kvarter traff ikke Martial skikkelig på ballen etter et godt innlegg fra høyreback Aaron Wan-Bissaka.

Senere i omgangen var Martial frempå nok en gang. Etter en strålende pasning av Nemanja Matic ble Martial spilt alene med Burnley-keeper Nick Pope. Men Martial brukte altfor lang tid og ble taklet i siste øyeblikk.

Juan Mata og Daniel James misbrukte også store sjanser.

Anthony Martial misbrukte en stor mulighet alene med Pope. Franskmannen brukte for lang til på avslutningen, slik at Charlie Taylor (liggende) fikk satt inn taklingen.

Burnley sjokkerte

På ekte Burnley-vis var det bortelaget som skulle finne veien til nettmaskene på Old Trafford. Ashley Westwood banket ballen opp til Ben Mee, som stusset ballen inn i feltet. Der ventet målsniken Chris Wood, som sendte Burnley i ledelsen.

Chris Wood sendte Burnley i ledelsen på Old Trafford.

Like før timen var spilt gikk ting fra vondt til verre for United.

Målscorer Wood spilte ballen til spissmakker Jay Rodriguez, som banket ballen rett opp i det nærmeste krysset.

United klarte aldri å bryte ned Burnley-forsvaret, heller ikke i andre omgang.

Dermed endte kampen 2–0 til Burnley. Ole Gunnar Solskjær og United-spillerne ble møtt av pipekonsert etter kampslutt fra enkelte på Old Trafford.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk