Kai Havertz klar for Chelsea

Kai Havertz forlater Bayer Leverkusen til fordel for Chelsea. Han blir London-klubbens tredje storsignering denne sommeren, bekrefter klubben på Twitter.

Kai Havertz har signert for Chelsea. Foto: POOL New / X80003

  • NTB
Publisert: Publisert:

Chelsea-manager Frank Lampard har for alvor rustet opp spillerstallen foran Premier League-sesongen som nå står for døren. 21 år gamle Havertz er sistemann inn portene på Stamford Bridge. Unggutten har skrevet under en femårskontrakt.

Midtbanespilleren har spilt for Leverkusen i hele sin karriere og står med 36 mål på 118 kamper for klubben. I tillegg har han bidratt med 25 målgivende pasninger.

Glad og stolt

Han fikk sin seniordebut for klubben i oktober 2016. De siste sesongene har han blitt en av Leverkusens store frontfigurer. Samtidig har 21-åringen vært satt i forbindelse med en overgang til engelsk fotball i lang tid.

– Jeg er veldig glad og stolt over å være her. For meg er det en drøm å spille for en så stor klubb som Chelsea, og jeg gleder meg til å møte alle spillerne og trenerne, sier Havertz til Chelseafc.com.

Les også

Han fikk monsterlønn i Manchester United – ville bort etter første trening

Gigantisk overgangssum

Både Sky Sports og den tyske storavisen Bild har tidligere rapportert om at Chelsea betaler 80 millioner pund i overgangssum nå. I tillegg skal avtalen mellom klubbene angivelig inneholde mulige tilleggsutbetalinger på ytterligere 20 millioner pund.

Dermed kan Havertz til slutt få en samlet prislapp på rundt en milliard norske kroner.

Tidligere i sommerens overgangsvindu har Chelsea sikret seg Leipzig-spissen Timo Werner, Hakim Ziyech fra Ajax, Thiago Silva fra PSG, Malang Sarr fra Nice og Ben Chilwell fra Leicester.

(©NTB)

Publisert:
  1. Chelsea FC

Mest lest akkurat nå

  1. – 1,2 millioner nordmenn kan få vaksinen i første omgang

  2. Åpen konflikt mellom ordførerne i møte om veikutt

  3. – Krokodilletårer fra MDG om Rogfast

  4. Vi har anmeldt 32 juleplater: Bare én får terningkast seks

  5. De trodde munnbind beskyttet. Så gikk de syke på jobb i sykehjemmet.

  6. Denne gaven tar helt av: – Dette er all time high. Vi har aldri sett slike tall