Viktigere enn cupseieren

<br></br><br></br><br></br><br></br><p>Arild Sundgot mener kveldens seier over Rosenborg var viktigere enn fjorårets cuptriumf.</p><br></br><br></br><br></br><br></br>

Fotball , Tippeligaen , 26.10.08 , Åråsen stadion , Lillestrøm - Rosenborg , Arild Sundgot jubler for 3-2 målet og blir gratulert av Ståle Stensaas , Foto: Thomas Andersen / Digitalsport
  • André Almløv
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Kveldens 4-2-seier over Rosenborg sørget for at Lillestrøm sikret plassen i Tippeligaen etter en tung sesong. Klubbens toppscorer Arild Sundgot mener seieren var viktigere enn å vinne cupfinalen.

— Å vinne cupfinalen i fjor er ikke sammenlignbart med dette. Det her er det viktigste vi har gjort. Helt fantastisk, sier Sundgot, som kom inn i pausen og var med å snu kampen med en flott scoring som ga 3-2 14 minutter før slutt.

Takker publikum

Men Sundgot fryktet det verste da Rosenborg tok ledelsen 2-1 før pause, etter scoringer av Roar Strand og Steffen Iversen.

— Vi har ikke så veldig god selvtillit for tiden og den støtten vi fikk fra tribunen i dag var helt klart med på å holde oss oppe så vi klarte å tenke positivt og snu kampen, sier Sundgot, som så sent som lørdag hadde han en låsing i ryggen som så ut til å holde ham på tribunen.

- Det løsnet etter litt behandling på lørdag, og da var jeg klar for spill.

Utrolig deilig å komme inn når vi klarte å snu kampen, gliser klubbens toppscorer som nå er oppe i åtte nettkjenninger denne sesongen, til tross for at han har startet mye på benken.

Enormt press

Lagkaptein Frode Kippe er langt på vei enig i at seieren over Rosenborg var noe av det viktigste han hadde vært med på med klubben.

— Dette var en utrolig lettelse. Vi har hatt et enormt press på oss den siste tiden og dette er uten tvil den morsomste kampen jeg har hatt her på Åråsen, sier Kippe.

Årets mål

Magnus Myklebust var en av de mest toneangivende i Lillestrøms snuoperasjon, og sto for det som trolig blir årets scoring på Åråsen da han sørget for 2-2 19 minutter før slutt. Myklebust fikk et innlegg fra Jon Anders Bjørkøy som ble ekspedert på hel volley rett i krysset.

- Helt fantastisk å få score et slikt mål, og utrolig viktig at vi fortsatt står i Tippeligaen. Det var på tide med en scoring, og denne scoringen skal jeg tenke på i tiden som kommer – ikke på alle bommene jeg har hatt i år, sier Myklebust, som scoret sitt første seriemål for sesongen.

Uendelig viktig

Klubbformann Per Mathisen jublet sammen med spillerne etter kampslutt og vet kanskje best av alle hva det betyr å holde plassen i Tippeligaen.

- Jeg er uendelig glad på klubbens vegne. Kampen var så viktig og denne seieren betydde utrolig mye. Nå skal vi glede oss over dette og samle oss til en ny sesong i Tippeligaen, jublet han, etter å ha sett Olivier Occean(2), Magnus Myklebust og Arild Sundgot sørge for 4-2-seier over Rosenborg.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk