Platini og Blatter fortsatt utestengt - straffen redusert

Platini: — Fornærmende og skamfullt.

FORTSATT SUSPENDERT: Sepp Blatter og Michel Platini slipper ikke unna straff.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Sepp Blatter og Michel Platini forblir utestengt fra all internasjonal fotball, men utestengelsen blir redusert fra åtte til seks år.

Det ble bestemt i FIFAs appellkomité onsdag kveld.

Ifølge det franske nyhetsbyrået AFP, har Platini allerede signalisert at han vil anke beslutningen inn til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Les også

Blatter og Platini utestengt i åtte år

Les også

Utestengte Platini blir fortsatt lønnet av UEFA

Les også

Platini risikerer ny FIFA-gransking

Appellkomiteen begrunner straffereduksjonen med de tos mangeårige innsats i henholdsvis FIFA og UEFA som en formildende omstendighet.

«Michel Platini er utestengt fra å ta del i alle fotballrelaterte aktiviteter (administrative som sportslige eller annet) på nasjonalt og internasjonalt nivå i en periode på seks år» skriver FIFA på sin hjemmeside.

— Dette er både fornærmende og skamfullt, og det er et angrep på mine rettigheter. Beskyldningene mot meg er grunnløse, sier Platini i en utsendt pressemelding.

Platini understreker at han på langt nær har gitt opp jobben med å renvaske seg. Han kaller beslutningen mot ham som en politisk avgjørelse gjort av byråkrater uten dekning i organisasjonen.

— Jeg vil benytte meg av alle mulige appellmuligheter og starter med CAS. Jeh vil gjøre absolutt alt for å bevise at jeg er uskyldig, sier Platini.

Bot

Den utestengt UEFA-presidenten Platini er også idømt en bot på nesten 700.000 kroner (80.000 sveitsiske franc). Boten må betales innen 30 dager og karantenen gjelder fra 8. oktober 2015. For Blatter er ikke boten like stor.

«Joseph S. Blatter er utestengt fra å ta del i alle fotballrelaterte aktiviteter (administrative som sportslige eller annet) på nasjonalt og internasjonalt nivå i en periode på seks år», står det om den utestengte FIFA-presidenten.

Han slipper derimot unna med en bot på 435.000 kroner (50.000 sveitsiske franc). Også den 79 år gamle sveitseren er suspendert fram til 8. oktober 2021. ## Avtale

Blatter er suspendert fra stillingen som president i FIFA, og fredag blir det valgt ny president i Zürich.

Både Blatter og suspendert Platini ble utestengt av den etiske komiteen i det internasjonale fotballforbundet (FIFA) 21. desember.

Platini er også suspendert som president i det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Bakgrunnen for suspensjonen og utestengelsen er en avtale mellom Blatter og Platini som sikret sistnevnte en utbetaling på ti millioner sveitsiske franc, rundt 17 millioner kroner etter dagens kurs.

(©NTB)

Publisert: