Derfor spiller spissen med hull i sokkene

Spissen tok sak(s)en i egne hender.

Sokkehull: Åsanes Geir André Herrem fikk betalt for kunst- og håndverk-timene før Bodø/Glimt-kampen på Myrdal stadion.
  • Lars Eivind Måseide
    Bergens Tidende
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Bodø/Glimt fikk til slutt hull på Åsane i helgens 1. divisjonskamp, etter at Martin Bjørnbak stanget inn 1–1 på overtid. Hull var det også i sokkene til oransjetrøyenes Geir André Herrem.

På bildet over kan man tydelig se spissens legger gjennom hullene i fotballsokkene hans.

Lettet på trykket

Og her er jærbuens forklaring:

– Mot Tromsdalen i første seriekamp fikk jeg nye sokker, men de var rett og slett litt for trange. Og ettersom de ikke hadde større sokker, måtte jeg finne designeren i meg for å lette litt på trykket, sier Herrem.

– Det er ikke møll på Myrdal altså?

– Nei, ikke som jeg vet om, ler spissen.

Les også

Åsane mistet to poeng fire minutter på overtid

Den største sokkestørrelser var altså ikke store nok for spilleren som scoret 14 mål for Åsane i fjor. Dårlig blodgjennomstrømming gjorde dermed at Åsane-spilleren tok saken – og saksen – i egne hender.

– Jeg har vel ikke de minste leggbeina og liker heller ikke at sokkene er for trange, forklarer han.

Tok ledelsen: Åsane tok ledelsen mot Bodø/Glimt og hadde trolig fortjent alle tre poengene, men kampen endte til slutt 1–1.

Kopierte Bale

Herrem gjorde dermed slik Real Madrids Gareth Bale gjorde, da han i fjor klippet hull i sokkene for å unngå skader.

Som den walisiske driblefanten, har også Herrem slitt med sin porsjon skader i karrieren. Om de nye sokkene ikke hjelper mot skader, kan det likevel ha en estetisk funksjon.

– Noen av de andre på laget syns det så kult ut, så kanskje det blir en trend, sier han.

Tøff sesongstart

Åsane står etter to spilte kamper i 1. divisjon med kun ett poeng, og kan vente seg hard kamp om poengene også i de neste kampene mot Start (b), Sandnes Ulf (h) og Ranheim (b).

– Det har vært en tøff start. Vi vil selvsagt vinne alle oppgjørene, men vi var også litt innstilt på at vi ikke kom til å ta poeng i alle de fem første kampene, innrømmer 29-åringen.

Les også

Dette er Åsanes mål for sesongen

Herrem har så langt ikke scoret, og tror det delvis skyldes Åsane-trener Mons Ivar Mjeldes mer krevende spillestil.

– Jeg mangler nok litt på formen, og så vil Mons ha høy intensitet i presset fra meg som førsteforsvarer. Det går litt ut over mine eksplosive løp. Men i Åsane jobber vi for hverandre, så jeg kommer ikke til å jukse på det, sier Herrem.

– Ikke bekymret

– Er du bekymret for målproduksjonen i år?

– Nei, jeg er ikke redd for det. Jeg sa før sesongen at i tredje eller fjerde serierunde skal jeg være hundre prosent. Formen kommer seg hver dag, og får jeg en sjanse så skal den sitte i mål, lover han.

Første mulighet til å åpne scoringskontoen kommer borte mot Start på mandag. Sørlendingene står med fire poeng, etter uavgjort mot Fredrikstad og seier mot Kongsvinger.

Publisert: